29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

8 Ağustos'un sırrı ne?

Evliliğe ilk adımı atacak çok sayıda çiftin nikah günü olarak 8 Ağustos 2008'i tercih etmesi, evlendirme dairelerinde yoğunluğa neden oldu.

Bazı çiftlerin “08.08.2008” olarak belirlenen nikahını aynı zamanda saat 08:00'da kıydırmak istemesi sonucu oluşan yoğunluk, evlendirme memurlarının mesaiye erken başlamasına neden oldu.

İZMİR

08.08.08 tarihinde nikah kıydırmak isteyen İzmirli çiftler belediyelerin evlendirme dairelerinde sıraya girdi. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ bu özel tarihte 80 adet nikah kıydı.

8 Ağustos 2008 tarihinde nikah kıydırmak isteyen çiftler, Fuar Evlendirme Dairesi'nde sıraya girdi. Özel günde nikah kıydıran çiftlere mutluluklar dileyen Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, aynı rakamların ardı ardına geldiği tarihlerde evlenmek için başvuruda bulunan çift sayısında artış olduğunu söyledi. 7 Temmuz 2007 tarihinde Konak Belediyesi olarak 65 nikah kıydıklarını belirten Tunçağ, 8 Ağustos 2008 tarihinde bu rakamın 80'e çıktığını söyledi.

8 Ağustos'ta evlenen çiftlerden Kıvılcım ve Hasan Toygun çifti, özel bir tarihte evlendikleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Fuar Evlendirme Dairesi'nden 8 Ağustos 2008 tarihi için gün alabilen son çift olduklarını belirten gelin Kıvılcım Toygun, "Özel bir günde bu kadar yoğunluğa rağmen evlenebildiğimiz için çok mutluyuz" dedi. Çocuk için de özel bir tarih belirleyip belirlemeyecekleri sorulan çift, "Tarih işini o kadar abartmayız" diye cevap verdi.

08.08.08 tarihinde evlenen bir diğer çift Esma Dökmener ile Muhammed Aysal ise çok heyecanlı olduklarını söyledi. Tarihin kendileri için özel olduğunu belirten damat Muhammed Aysal, "İleride kavga gürültü olmayacak çünkü kolay hatırlanacak bir tarih. Hatırlanması kolay olduğu için de bu tarihi seçtim" dedi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de, cami imamı olan İsmail Aras, rakamsal açıdan özel bir gün olarak kabul edilen 08.08.2008'de saat 08.08'de Tuğba Öcal (Aras) ile nikah masasına oturdu.

Yılın 8. ayı olan Ağustos'un 8. gününde evlenmek isteyen gençler, daha da farklı bir şekilde evliliğe adım atıyorlar. 16 Nisan 2008 günü Nevşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğu'na başvuruda bulunan cami imamı İsmail Aras ile Tuğba Öcal (Aras) bir ömür boyu devam edecekleri birlikteliğe 8 Ağustos 2008 günü saat 08.08'de "Evet" dediler. Nevşehir Belediyesi Evlendirme Memuru Ertuğrul Usta tarafından kıyılan nikahta, gelinin şahitliğini amcası Neşet Öcal yaparken, damadınkini ise teyzesi Türkan Demet Aras yaptı. İyi ve kötü günde birlikte olacaklarını şahitlerin de katılımı ile bir kez daha onaylayan genç çiftin mutlu oldukları gözlendi.

16 Nisan 2008 tarihinde evlilik başvurusu yapan genç çift, böylesine önemli bir günde evlenmenin daha farklı bir mutluluk olduğunu belirttiler. Damat İsmail Aras, "Böyle bir günde evlenmek gerçekten çok ilginç ve farklı oldu. Daha önceden böyle bir günde evlenme isteğimizi eşim Tuğba ile birlikte kararlaştırmıştık. Evlilik belgelerimizde tarih, gün, saat ve dakika 8 ile sona eriyor" dedi.

BİTLİS

Bitlis'in Ahlat ilçesi'nde 08.08.2008 uğuruna inanan Yamlı çifti bir yıl bekledikten sonra resmi nikahını kıydı.

Nikah tarihlerini '08.08.08' olarak belirleyen ve bugün nikah masasına oturan Metin ve Safiye Yamlı çifti evlenmeye karar verdikleri Ocak 2007 tarihinde 07.07.2007 günü nikah masasına oturmayı hayal ettiklerini, fakat bu hayallerinin bir yıl bekledikten sonra 08.08.2008'de gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını söylediler.

Jeoloji Mühendisi Metin Yamlı, evlilik için karar verdikleri 07.07.2007 tarihini kaçırdıktan sonra bugünü beklediklerini anlattı. Öğretmen olan Safiye Yamlı ise 9 Aralık 2006 tarihinde sözlendiklerini ve o günden itibaren hep hayallerinin 08.08.08'de nikah kıymak olduğunu kaydetti. Bayan Yamlı, böyle bir günü yakaladıkları ve evlendikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Ahlat Belediyesi Evlenme Memuru Mahmut Babacan ise evlilik hazırlığı yapan çiftlerin kendilerine yaklaşık 2 ay önceden müracaatlarının olduğu ve bugün de nikah masasına oturduklarını belirtti. Babacam, bugün 2 çiftin daha nikah masasına oturduğunu ifade etti.

MANİSA

Manisa'nın Salihli ilçesinde "08.08.08"in uğuruna inanan toplam 18 çift, nikah masasına oturdu. Normal günlerde 4-5 çiftin nikahının kıyıldığı bu özel günde nikah dairesinde yaşanan yoğunlukta dikkat çekti.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Manisa'nın Salihli ilçesinde de "08. 08. 2008" hareketliği yaşandı. Bu rakamın uğurlu geldiğine inan çiftler, Salihli'de belediye nikah salonuna akın etti. Çok sayıda çiftin haftalar öncesinden randevu aldığı bugün de nikahı kıyılanların mutlulukları da gözlerinden okundu. Belediye Nikah Salonu'nda yaşanan hareketlilik hakkında bilgi veren Salihli Belediyesi Evlendirme Memurluğu'nda görevli memurlar Gülcan Vurmaz ve Ebru Gülfidan, yaz aylarında günde ortalama 4 ile 5 çiftin nikâhını kıydıklarını söylediler.

Memurlardan Gülcan Vurmaz " Ancak böyle özel günlerde nikâh başvurusu çoğalıyor. Çiftlerimiz böyle günlerde nikâh kıydırarak hem bu anı ölümsüzleştirmek hem de akılda daha fazla kalmasını sağlamak istiyorlar" derken Ebru Gülfidan ise; "Sadece bu gün 18 çiftimizin nikâhını kıyacağız. Çok yoğun bir gün yaşıyoruz. Ancak her şeyin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için gayret gösteriyoruz" dedi.

Neden bu günü seçtikleri konusunda açıklamada bulunan ve bu özel günde nikahları kıyılan Bülent- Derya Atılgan çifti "Nikah anımızı ölümsüzleştirmek için bugünü seçtik. Ayrıca 8 sayısının bize uğur getireceğine inanıyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 18:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?