22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

8 askerin aileleri perişan

PKK terör örgütünün kaçırdığı askerler hakkındaki bilgi kirliliği, asker ailelerinin acısını artırıyor. Aileler, kendilerine sağlıklı bilgi verilmemesinden yakınıyor.

Çocuklarıyla ilgili gelişmeleri medyadan takip eden aileler, bir internet sitesinde yer alan 'Rehin 8 asker serbest' haberi ile umutlandı. Haberde, Türk askerlerinin Kandil'e yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki bir köyden Türk komandolar tarafından alınıp Türkiye'ye getirildiği ve Diyarbakır'da sorgulandığı iddia edilmişti. Ancak bu haberin yayınlanmasından hemen sonra terör örgütünün yayın organları, 8 askerin halen rehin tutulduğunu duyurdu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da konuyla ilgili bir soru üzerine; Hakkari-Dağlıca'daki çatışma sonrasında irtibat kurulamayan askerlerin serbest bırakıldığı yönünde bir gelişme olmadığını açıkladı. Rehin tutulan askerlerin aileleri olumlu haber duyunca yüzlerinin gülümsediğini, olumsuz gelişmelerde endişelendiklerini söylüyor.

Haberler bizi umutlandırdı

Rehin askerler arasındaki evli ve 4 yaşında bir kızı olan Adanalı Uzman Çavuş Halis Çağan'ın ağabeyi Murtaza Çağan, kardeşinin kurtarıldığı yönündeki haberler sonrası ümitlendiklerini anlatıyor. Bu iddianın doğrulanmaması üzerine büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyen Çağan, hiçbir yetkilinin kendilerini bilgilendirmemesinden yakınıyor. Çağan, şunları söylüyor: "Askerlik Dairesi Başkanlığı'nı arıyoruz. Oradaki yetkililer, 'Siz bizden daha iyi bilirsiniz. Basından takip edin.' diyorlar. Kimse bizi son durumla ilgili bilgilendirmiyor. Psikolojimiz bozuldu."

Şabanoğlu ailesinin kulağı telefonda

Kaçırılan Hataylı er Özhan Şabanoğlu'nun Antakya'nın Güzelburç beldesindeki annesi Fevziye ve babası Bahattin Şabanoğlu sürekli sakinleştirici kullanıyor. Çocuklarının asker fotoğraflarına bakıp kurtulması için dua eden baba Bahattin Şabanoğlu, her telefon çaldığında heyecan ve korkuyu bir arada yaşadıklarını söylüyor. Baba Şabanoğlu, "Ne yapacağımızı şaşırdık." diyor.

Gelişmeleri Roj TV'den takip ediyor

PKK'nın elindeki askerlerden Piyade Komando Er İrfan Beyaz'ın Gaziantep'teki babası Halil Beyaz, oğlunun serbest bırakılacağı günü iple çekiyor. Uydudan yayın yapan PKK'nın yayın organı Roj TV'de, oğlunun satranç oynarken çekilmiş görüntülerini izlediğini belirten Beyaz, şunları dile getiriyor: "Yaşadığına çok sevindik; ancak sürekli stresten psikolojimiz bozuldu."

Kanadımız olsa uçar getirirdik

Terörist saldırı sırasında kaçırılan askerlerden Mardinli Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan ailesinde de ümitli bekleyiş sürüyor. Anne Fatma Yüce'nin gözyaşları dinmek bilmiyor. Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan acılı anne, yetkililerden oğlunun bulunmasını istiyor. Ramazan Yüce'nin ablası Gülizar Aydın çaresizliğini, "Kanadımız olsa uçar getirirdik." sözleriyle ifade ediyor.

Evin tek oğlu teröristlerin elinde

Niğdeli asker Mehmet Şenkul'un babası Ali Şenkul, askerlerin kurtarıldığına dair çıkan haberlerden sonra umutlandıklarını anlatıyor. Şenkul ailesinin dileği, evin tek erkek çocuğu Mehmet'e bir an önce kavuşmak. Şenkul ailesinin akrabaları Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kızılca beldesindeki baba evini sık sık ziyaret ediyor.

"Mutlu bir haber bekliyoruz"

Askerlerden, Fuat Başoda'nın annesi Zeynep Başoda ve babası Fehmi Salman, Konya'nın Cihanbeyli ilçesi Kandil beldesinde yetkililerden gelecek mutlu bir haber bekliyor. Oğlunun kaçırıldığı haberi üzerine Almanya'dan Türkiye'ye gelen Salman, kaçırılan oğluyla ilgili doğru bilgi alamamaktan yakınıyor. Fuat Başoda'nın amcası Barış Salman da "Çalan telefonlarla hop oturup hop kalkıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz." diyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 07:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FERHAT AYDIN IP: 88.224.119.xxx Tarih : 31.10.2007 08:13:34

RABBİM SABIR VERSİN KAHRAMAN ASKERLERİMİZİN AİLELERİNE