19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

8 yıllık dava sonuçlandı

Trabzon'da 3 kişinin öldüğü kazayla ilgili dava, 8 yıl sonra sonuçlandı. Dava sürerken yargılanan sürücülerden biri ile iki kazazede daha yaşamını yitirdi.

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 25 Haziran 2001'de meydana gelen kazada yolcu otobüsü, minibüs ve bir taş ocağına ait kamyon birbirine girdi. Zincirleme kazada, otobüs şoförü Kemal Kurum, yolculardan Emine Hatipoğlu ve Melahat Öztürk olay yerinde hayatını kaybederken, 32 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kazanın ardından minibüs şoförü Ali Alaca ile kamyon şoförü Nihat Çağlar hakkında "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçlarından dava açıldı.

KAZAZEDE ÖLÜMLE SAVAŞIYOR
Ancak dava uzadıkça uzadı. Kazazedelerden İzzet Kulluoğlu, kazadan 8 ay sonra kazaya bağlı yaralanmalardan ötürü hayatını kaybetti. Kazada felç olan Osman Hindistan, 2004'te hayatını kaybetti. Kazazede Ali Köse'nin beyninde ise kazaya bağlı tümör oluştu. Köse şimdi yaşam savaşı veriyor. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 2005'te sonuçlandı. Sanıklardan minibüs sürücüsü Ali Alaca 5 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Alaca, iki gün sonra cezaevinde öldü. Kamyon şoförü Kemal Çağlar'a ise 5 yıl hapis verildi. Yargıtay kamyon şoförünün 2'nci derecede kusurlu olması nedeniyle cezasında indirim yapılmasını istedi. Yerel mahkeme geçtiğimiz günlerde Çağlar'ın cezasını 1 yıl 10 aya indirdi bunu da bin 800 lira para cezasına çevirdi.


Vakfıkebir'deki kazada hayatını kaybeden minibüs şoförü Kemal Kurum'un eşi Nurgül Günaydın Kurum 8 yıl önce 6 aylık hamileydi ve ikiz bebek bekliyordu. Kurum, yerel Karadeniz gazetesinde muhabir olarak çalışırken kaza yerine haber için gittiğinde eşinin cesediyle karşılaşmıştı. Karara isyan eden Kurum, "Üç kişinin öldüğü, 32 kişinin yaralandığı kazaya bin 800 liralık ceza kesildi. 3 canın bedeli bu mu?" dedi.
 

EŞİNİN CESEDİYLE KARŞILAŞTI

kazada hayatını kaybeden minibüs şoförü Kemal Kurum'un eşi Nurgül Günaydın Kurum 8 yıl önce 6 aylık hamileydi ve ikiz bebek bekliyordu. Kurum, yerel Karadeniz gazetesinde muhabir olarak çalışırken kaza yerine haber için gittiğinde eşinin cesediyle karşılaşmıştı. Karara isyan eden Kurum, "Üç kişinin öldüğü, 32 kişinin yaralandığı kazaya bin 800 liralık ceza kesildi. 3 canın bedeli bu mu?" dedi.

Murat Alhan - Sabah
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 20:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?