29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

90'lık Hacı dedenin ilginç ziyareti

Hacı Kibar Yıldırım (90), ölümü unutmamak için 4 yıl önce yaptırdığı mezarını her gün ziyaret ediyor.

Ardahan'ın Posof ilçesinden ailesiyle birlikte 1923 yılında Suşehri'nin Bostancık köyüne taşındıklarını söyleyen H. Kibar Yıldırım, geçimini köyde camii görevliliği ve çiftçilik yaparak sağladığını söyledi.

Çocuklarının büyümesiyle kendisini hayır işlerine adadığını belirten Yıldırım, son 9 yılında ise köy mezarlığına bakım yaptığını söyledi. Yıldırım,

"Gençlere, mutlaka hayır işlerinde uğraşmalarını söylüyorum. Konuştuğum kişilere, hayatın gelip geçici olduğunu ve insanın öldüğünde hayırla yad edilebileceği eserler bırakması gerektiğini söylüyorum" dedi.

Köy mezarlığının düzenlemesiyle uğraştığı için 4 yıl önce aklına kendi mezarını yapma fikri geldiğini de belirten Yıldırım, mezar içerisine konulacak tahtaları da hazırladığını belirtti. Yıldırım, "Kefenimi şimdiden aldım. Üzerime örtülecek naylonu dahi hazır ettim. Mezarımı gördükçe kendime geliyor ve hayatıma daha çok çeki düzen veriyorum. Mezarım, bana ölümü hatırlatıyor.

Cenazeme gelecek cemaatin, tabutumu taşırken zorluk çekmemeleri için mezarımı mescit yanına yaptım. Kendi eşimin yanına mezarımı yapacaktım. Ancak orada başka kadının mezarı var.

Kendimi mezarlık işlerine adadım burada huzur buluyorum" şeklinde konuştu. Mezarlıkta namaz kılabilmek ve gerektiğinde uzanıp dinlenmek için bir kanepe getirdiğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, kendisini ziyarete gelenlere çay yaparak ikramda da bulunduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 13:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?