16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

AB yolunda 'karanlık' ayıp

Avrupa Birliği yolundaki Türkiye'de halen karanlık manzaralar yaşanıyor. Bursa'nın Mudanya ilçesine 20 kilometre mesafedeki Söğütpınar köyünde elektrik çilesi yaşanıyor. Köyün 95 haneli iki mahallesine projesi onaylanmasına rağmen elektrik gelmediğini öne süren bölge sakinleri, lüks lambası ve mumlarla aydınlanmaya çalışıyor.

Söğütpınar köyünün sahilindeki iki mahallede yaşayan ve 2004 yılından önce buraya baraka ve ev inşa eden vatandaşlar, elektrik verilmesi için müracaat ettiler. Elektrik direklerinin hazır olduğunu sadece onay beklediklerini belirten bölge sakinlerinden Ramazan Küçümen, "Burada yaz sezonunda yüzlerce kişi ikamet ediyor. 95 hane var. Resmi olarak elektrik almak için müracaat ettik. Çeşitli sıkıntılar yaşandı. Direkler dikildi, 300 metredeki yerleşim birimlerine kadar akım verildi. Ancak bize elektrik verilmedi" dedi.

Yazın 40 dereceyi bulan sıcakta zor anlar yaşadıklarını, buzdolabı çalışmadığı için yiyeceklerin bozulduğunu anlatan Ramazan Küçümen, "Lüks lamba ve mum ile aydınlatma yapıyoruz. Gazinoda çalıştırdığımız jeneratörde bozuldu. Zor anlar yaşıyoruz. Avrupa Birliği'ne girerken enerji sıkıntısı yaşıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 13:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?