23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

ABD'de genç kızlarda cinsel ilişki yaşı düşüyor

ABD'de yapılan bir araştırma, Amerikalı genç kızların anneleri ya da babaannelerine göre çok daha erken yaşta cinsel ilişkiye girdiklerini ve bu anlamda yeni bir "cinsel devrime" imza attıklarını ortaya koydu.

Kaliforniya'da bulunan San Diego Eyalet Üniversitesi bilim adamlarınca yapılan araştırmada, ABD ve Kanada'da genç kızların ilk cinsel ilişki yaşının 15'e düştüğü belirlendi.

Kadınlar arasında ilk cinsel ilişkiye girme yaşının 1943 yılında 19 olduğuna dikkat çekilen araştırma raporunda, 1943'te yüzde 13 olan cinsel açıdan aktif genç kız oranınınsa yüzde 47'ye yükseldiği kaydedildi.

Raporda, Amerikalı genç kızlar arasında, evlilik dışı cinsel ilişkiye girmekten kaynaklanan suçluluk duygusunun büyük oranda düştüğü ve genç kızların artık evlilik öncesi cinsel ilişki konusunda büyük bir serbesti içinde hareket ettiği belirtildi.

Son 30 yıl içinde Kuzey Amerika'da bu konuda "kitlesel bir kültürel devrim" yaşandığı kaydedilen raporda, bunda televizyon ve filmlerin büyük etkisi olduğu belirtildi.

1950'lerde ve 1960'larda gençlerin ilk cinsel deneyimlerini üniversite yıllarında yaşadıkları, bugünse bu deneyimin lise döneminde olduğu belirtilen raporda, ebeveynleri çok kişiyle daha az cinsel ilişkiyi tercih ederken, bugünkü gençlerin AIDS korkusundan dolayı az kişiyle daha fazla cinsel ilişkiyi tercih ettikleri kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 03:18:22
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 06:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?