22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Abdullah Gül'ün tepkisi

Dün Ankara'da yapılan, Siirt'te mayın patlaması sonucu şehit olan jandarma er Kadir Yalçın'ın cenazesi bazı medya organları tarafından "Şehit cenazesinde Hükümet protesto edildi" şeklinde verildi. Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslı Aydıntaşbaş protestocularla Abdullah Gül arasında geçen şu diyalogu köşesine taşıdı:

Dışileri Bakanı Abdulah Gül, dünkü cenazede şehit erin yakınlarına taziyede bulunurken, bir grup ise siyasi sloganlar atıyordu.

ABDULLAH GÜL'Ü TEPKİSİ

Sabah Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Aslı Aydıntaşbaş'ın bugünkü köşesinde, Abdullah Gül'ün "Apoyu besliyorsunuz!" diyen protestocu gruptan birine şu cevabı verdiğini aktarmış: "Asıl siz asmadınız! Biz değil siz asmadınız!"

İşte Aydıntaşbaş'ın yazdıkları:

"Bu cenazede Genelkurmay'ın iki gün önce "kitlesel karşı koyma refleksine" çağırdığı sıradan vatandaşlardan çok, birileri tarafından organize edilmiş 300-400 kişilik bir kalabalık gözüme çarptı. Aralarında dolaşıyorum; bir bölümü ülkücü, bir bölümü de Nizamı Alem Ocakları'ndan olduklarını söylüyor. Aynı grup daha sonra uzun uzadıya tekbir getiriyor; hükümet aleyhine sloganlar ve pankartlar arasında "Barzani ve Apo'yu vurun" ya da "Irak'a girelim" diye tempo tutuyor.



Cenazede iki adamın yüzü çok gergin: Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül. Dışişleri Bakanı muhtemelen şehit ailesinin AK Partili olmasından da cesaret alarak cenazenin protestoya dönüşmeyeceği umudundaydı. Oysa sanki Siirt'teki katliamdan kendisi sorumluymuş gibi bir sürü hakaret ve protestoya maruz kaldı. Gerilim had safhadaydı. Kendini tuttu, tuttu, ama sonunda dayanamayarak yakınında "Apo'yu besliyorsunuz" diye bağıran adama haykırdı "Asıl siz asmadınız! Biz değil siz asmadınız!" Otokontrolü son derece yüksek olan Gül'ün ilk kez böyle zıvanadan çıktığını gördüm. Adeta katil muamelesi görmek, milliyetçiliğiyle övünen bu Kayseri evladını çıldırtmıştı."

aslı aydıntaşbaş/sabah
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 00:31:52
Güncelleme :11 Haziran 2007 Pazartesi 00:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nadir çamurcu IP: 88.240.72.xxx Tarih : 10.06.2007 23:31:54
mhp kaç millet vekiliyle apoyu asacakmış. diyelimki mhp asmadı, akp başka ülkenin hükümetimi ki, yeterli gücü de vardı niye asmadı. mhp terör ve yakın savaş konularında idam cezası kalkmasın deyince gül niçin kalksın diye oy kullandıda ,şimdi ahkam kesiyor.