22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

AB'ye uygun kelepçe

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, AB standartlarında, bileği incitmeyen, paslanmaz çelikten ve değişik ebatlarda kelepçe üretecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet teşkilatının önemli mühimmat üretimini gerçekleştiren Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü, programına aldığı AB’ye uygun kelepçe üretimi ile ilgili hazırlıkları tamamladı.
Haberin devamı

Sivil amaçlı ürün portföyünü genişleten MKEK Genel Müdürlüğü, talep gelmesi halinde Ankara’daki halen gaz maskesi ve elektronik sayaç üretimi yapan Maksam-Makina ve Maske tesislerinde bilek kelepçesi üretimine başlayacak. Avrupa Birliği standartlarında üretimi planlanan MKEK üretimi bilek kelepçesinin en önemli özelliklerden birisi paslanmaz çelikten yapılıp, incitmeyen özelliklerde oluşu. Bütün yüzeyleri polisaj kaplama olarak sertleştirilmiş kelepçelerin imalatında özel çelik malzeme kullanılacak.

BİLEĞE GÖRE GENİŞLETİLECEK KELEPÇE 5 YIL GARANTİLİ


İki adet anahtarı bulunan kelepçelerin, kullanıcının bileğinin sıkışmasını önleyecek mekanizması bulunuyor. Değişik ebatlarda üretilecek kelepçe, iki anahtarı ile bileğin kalınlığına göre de ayarlanabilecek. Kelepçelerin 5 yıllık garanti süresi bulunacak.



aa
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 00:44:08
Güncelleme :11 Haziran 2007 Pazartesi 00:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?