16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Aç ve yorgun alışveriş yapmayın

Tüketiciler Birliği özellikle Ramazan ayında aç ve yorucu iken alışveriş yapılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Ramazan Ayı'nın başlamasıyla birlikte alışveriş merkezleri iftar ve sahur için alışveriş yapan vatandaşlarla dolmaya başladı. Tüketiciler Birliği de, vatandaşları yorgun ve açken alışveriş yapmamaları konusunda uyardı.

Birlik, Ramazan Ayı'nda iftara yakın saatlerde alışveriş yapılmaması gerektiğini belirterek, "Bu saatlerde açlık hissi nedeniyle ihtiyaçtan fazla gereksiz ürünler satın alınıyor. Daha sonra ise bu ürünler ya kullanılmadığı için bozuluyor ya da atılıyor. Ayrıca açlık nedeniyle insanlar iftara doğru yorgun düşmeye başlıyor. İnsanlar yorgun iken ise doğru ürün yerine ilk görülen ürün satın alınarak acele ediliyor ve bu nedenle fiyat mukayesesi yapılamıyor" dedi.

Tüketicilerin mutlaka teravihten sonra veya sabah saatlerinde alışveriş yapmasının daha uygun olacağını kaydeden birlik yetkilileri, "Alışverişe çıkarken ihtiyaç listesi hazırlamalı ve ihtiyaç için bir bütçe ayarlanmalı ve mümkünse alışverişe çocuklar getirilmemelidir. Promosyon ve indirimler her zaman doğru ürünü ve ihtiyaç duyduğumuz ürünü değil satıcı ve pazarlamacının satmak istediği ürüne yönlendirebilir. Bu tür pazarlama yöntemleri doğru ürün yerine yönlendirilen gereksiz ürünün alınmasına neden olur. Bu nedenle ihtiyacınız olanı almalısınız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 16:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?