16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

AIDS'lı kadın 11 yıl sonra öldü!

Doğum sırasında alınan bir ünite kanla AIDS hastalığına yakalanan Müzeyen Işıkgöz, hayatını kaybetti.

1996 yılında sezaryenle doğum sırasında, Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kandan AIDS'e yakalanan Müzeyyen Işıkgöz ve bebeği Rukiye Işıkgöz, Türkiye'de bir sağlık skandalına yol açmıştı.

Müzeyen Işıkgöz 11 yıl önce Şanlıurfa Doğum Hastanesinde sezaryenle ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kan test edilmeden Işıkgöze verildi. Kendisine verilen kandan HIV virüsü kapan Siverekli Müzeyyen Işıkgöz, 11 yıl sonra hayatını kaybetti. 

AIDS pençesine düşen Işıkgöz, ailesi Avukatları Seyhmus İnal, aracılığıyla Sağlık Bakanlığı ile Kızılay aleyhine bir dava açmıştı. Açılan davada, Işıkgöz ailesine, 95 bin. 771 YTL maddi, 10 bin YTL manevi tazminat ödenmişti. 

BEBEK 7 YIL ÖNCE ÖLDÜ

AİDS'li kanla dünyaya getirdiği ve 2000 yılında kaybettiği kızı Rukiye'nin ölümünden 7 yıl sonra ölen Müzeyyen Işıkgözün kocası Sedat Işıkgöz, '11 yıllık mücadelemiz son buldu eşim ve kızım öldü"dedi.

Abdal ağa Mahallesi'ndeki evinde saat 16.00 sıralarında iyice fenalaşan Müzeyen Işıkgöz, kocası Sedat Işıkgöz, tarafından Siverek Devlet Hastahanesi Acil servisine götürüldü. Burada hastaya müdahale eden doktorlar, hastanın acilen Şanlıurfa'ya götürülmesi yönünde talimat verdi.

Ancak hasta sahibi olan Sedat Işıkgöz, doktorların teklifini red ederek, "eşim zaten ölmek üzere bari memleketinde ölsün" demesi üzerine Şanlıurfa'ya göndermedi aradan geçen 2 saat sonra eşini kaybetti.

11 YILLIK MÜCADELE BİTTİ

Geçtiğimiz günlerde ölüm döşeğinde olan AIDS'li Müzeyyen Işıkgöz, rahatsızlığının artması üzerine, eşi Sedat Işıkgöz tarafından Ankara Numune Hastanesine götürülmüştü. Burada intaniye servisinde tedavi altına alınan eşinin son günlerde hastalıktan dolayı 20 kiloya kadar düştüğünü belirten Sedat Işıkgöz, "11 yıldır bu hastalığa karşı mücadele verdik. Sonuçta eşimi ve kızımı kaybettim." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 12:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?