17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Akşit: Özürlüler Yasası 2005’te

Ankara - Devlet Bakanı Güldal Akşit, Özürlüler Yasa Tasarısı’nın 2005 yılı içerisinde mutlaka çıkartılacağını belirterek, yasa taslağında yer alan hiç bir maddeyi kaldırıp masa altına koymak gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi.

Güldal Akşit’in, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısına katılan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Faruk Öztimur, Özürlüler Yasa Tasarı taslağının daha Bakanlar Kurulu’nun imzasına açılmadığını ifade ederek, bu konuda yapılan eleştirilerin haksız olduğunu kaydetti.

Öztimur’un, yasa tasarısının 94 maddeden oluştuğunu, özürlülerin eğitim ve çalışma hayatı ile özürlü maaşlarına ilişkin düzenlemelerin tasarıdan çıkartılması halinde, özürlüleri tutamayacağını söylemesi üzerine Akşit, "Maddelere takılırsanız, hata edersiniz. Önemli olan muhtevadır, madde sayısı değil. Biz bir çerçeve düzenleme yapıyoruz. Asıl düzenlemeler, yönetmeliklerle yapılmalıdır" dedi.

2005 yılının özürlülere yönelik ülke çapında bir istihdam politikasının oluşturulması ve yürütülmesi amacıyla "Özürlülerin İstihdamı Yılı" ilan edildiğini de anımsatan Akşit, "Kuşkusuz özürlülerin istihdamı sorunu bir yıl içinde çözülebilecek sorun değildir" diye konuştu.

Akşit, kamuda 19 bin 300 işçi çalışması gerekirken yaklaşık 5 bin, özel sektörde ise 56 bin 500 işçi çalışması gerekirken 21 bin açık kontenjan bulunduğunu ifade ederek, çalışması gereken özürlü memur sayısının 47 bin olması gerektiğini, ancak 8 bin 300 özürlünün memur olduğunu bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 00:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?