22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Alman gence bir 'anne' tavsiyesi

Marco W, Alman basınının gündeminden düşmezken, bir başka Alman gencin annesi, ülkesindeki adalet sistemini yerden yere vurdu. 15 yaşındayken kız arkadaşıyla cinsel ilişkiye girdiği için 5 yıl hapse mahkum edilen Inti Haase’ın annesi Brigitte, Marco’ya mesaj yollayarak "Sakın burada yargılanmak isteme, daha fazla ceza yersin"dedi.

AŞAĞI Saksonya’nın Leer kasabasında yaşayan Haase Ailesi, Antalya’da 13 yaşındaki İngiliz kızı Charlotte M’ye cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle cezaevine konan Alman genci Marco W. olayının Almanlar tarafından çok büyütüldüğünü ve Türk adaletine haksız eleştiriler yapıldığını söyledi. Oğlu Inti Haase’nin, 15 yaşındayken kız arkadaşıyla cinsel ilişkiye girdiği için 5 yıl hapse mahkum edildiğini, bunun hiç gündeme gelmediğini anlatan anne Brigitte Haase şunları söyledi:

ELEŞTİRİLER HAKSIZ

"Alman hakimler, cinsel ilişkiye giren kızın şikayeti üzerine daha 15 yaşındayken oğlumu 5 yıl hapse mahkum ettiler. Oğlumun itirazını dikkate almadılar. Sadece kızın dediğini ve ailesinin şikayetini dikkate aldılar. Bugün Antalya’da bir kıza cinsel tacizde bulunduğu için cezaevine konan Marco olayında Türkiye’yi haklı buluyorum. Almanların bu olayı bu kadar büyütüp, Türk adaletine haksız eleştiriler yapmalarını anlamıyorum. Eğer Marco’nun olayı Almanya’da yaşanmış olsaydı, Alman hakimler daha ağır ceza verirlerdi. Çünkü aynısını biz yaşadık."

Oğlu İnti’nin şu anda 19 yaşında olduğunu, kasım ayında cezaevinden çıkacağını anlatan Brigitte Haase, "Oğlum iyi bir insan. İki gencin birlikte olması da bir partide ve kızın isteğiyle olmuş. Ancak olayı kızın annesi duyunca kız korkmuş ve alkollü olduğunu söylemiş. Oğlum için okul arkadaşları 400 imza topladı. Hakim bunlarıda görmezlikten geldi. Ancak, Marco daha şanslı çünkü Türk hakimler en azından onu da dinliyor" dedi.

Anne Brigitte Haase, oğlunun cezasını bitirmesinden sonra Türkiye’ye yerleşmeyi planladıklarını belirterek "Bu ülkede artık ne demokrasi, ne hukuk ne de insan hakları var. Oğlum hapisten çıkınca Türkiye’ye yerleşmek istiyoruz. Türkiye’de insan olmak en büyük değer" diye konuştu.

KASIMDA ÇIKIYOR

Kız arkadaşıyla birlikte olduğu gerekçesiyle 5 yıla mahkum olan Inti Haase (sol başta kız arkadaşlarıyla birlikte) kasım ayında ceza- evinden çıkıyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 07:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?