20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Almanlar başrolle gönülleri aldı

Bir süre önce Alevileri kızdıran ünlü Alman dizisi Tatort, kendini affettirmek için ilk kez başrolde bir Türk oynatıyor.


'Duvara Karşı', 'Abdülhamit Düşerken' gibi filmlerde oynayan Mehmet Kurtuluş, Alevileri rencide ettiği için protesto edilen Alman TV dizisi 'Tatort'ta oynayacak. Yetmişli yıllardan bu yana oynayan dizi ilk kez bir Türk'ü başrolde oynatarak bir anlamda Alevilerden özür dilemiş oluyor. Alman birinci televizyon kanalı ARD'de yayınlanan ve Almanların en sevdiği dizide Cenk Batu adlı komiseri canlandıracak olan Mehmet Kurtuluş, dizi çekimlerine başladı.

Kurtuluş'un rol aldığı bölüm sonbaharda gösterilecek. NDR televizyon filmleri şefi Doris Heinze, Almanya'daki polis teşkilatında çok sayıda Türk kökenli komiserin görev yaptığını saptadıklarını ifade ederek, "Bilinçli şekilde bir Türk kökenliyi kahraman rolünde göstermek istedik" dedi. Kurtuluş'un rol aldığı dizide Aykut Kayacık ve Burak Yiğit adlı oyuncular da rol alacak. Dizi, geçtiğimiz Aralık ayında gösterilen bölümünde intihar eden bir Alevi kızının ölüm sebebini araştırırken ensest ilişkiyi gündeme getirmiş ve Alevi vatandaşları rencide etmişti. Almanya'daki Alevi örgütler dizinin yayından kaldırılmasını istemişti.

AA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 08:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?