15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Altı aylıkken yürüyen bebek

İngiltere'nin Essex bölgesinde yaşayan Connie Robinson, altı aylık olan oğlu Reuben'in yürümeye başladığını açıkladı.

Reuben'i muayene eden çocuk doktoru Martin Ward-Platt, normal bir bebeğin ortalama 12 aylıkken yürümeye başladığını hatırlatarak, Reuben'in yürümesinin 'istisna' kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Bebeklerin yarısının normalde yaklaşık 12 ayda yürümeye başladığını, az sayıda bebeğin 9 ya da 10 aylıkken yürüyebildiğini belirten Dr. Ward-Platt, bebeklerin bu aylardan önce yürümesinin alışılmış bir durum olmadığına dikkati çekti.

Bebeğin annesi Connie Robinson, Reuben'in beş aylıkken ayağa kalktığını belirtirken, '' 3 aylıkken de desteksiz oturmaya başlamıştı. 3-4 aylıkken emekledi, hemen ardından ayaklandı'' dedi.

Connie Robinson, Reuben'in bu kadar erken yürümeye başlamasında babasının başarılı bir atlet olmasının etkisi olduğunu savundu.

Bebeklerin büyük çoğunluğu 11-13 aylıkken yürümeye başlıyor. Ancak uzmanlar, yürümenin 17'nci aya kadar gecikmesini de normal karşılıyor.

Doktorlar, bebeklerin yürümeye başlamasında, kaslarının ve koordinasyon yeteneklerinin gelişmesinin etkili olduğunu belirtiyor.

Bebeğin kendisine güveninin de erken yürümesinde rol oynayan önemli etkenler arasında bulunduğu belirtiliyor.

Uzmanlara göre, anne-babalar hiçbir zaman bebeklerini bir an önce yürümeye başlaması konusunda zorlamamalı. Sık sık düşmek, bebeğin kendisine güvenini zedeleyebiliyor ve yürümesini geciktirebiliyor.
ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 12:14:11
Güncelleme :8 Mart 2007 Perşembe 12:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
surgunreismehmet şanalan IP: 88.224.4.xxx Tarih : 7.03.2007 11:39:00
yakında anasından dogar dogmaz kosan bebek dünyaya gelirse hiç sasırmam cünkü bu hayattan hersey beklenecek bir zaman diliminde yasıyoruz