18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Anadolu Ateşi Pekin’de ’yanacak’

Pekin - Türk dans grubu Anadolu Ateşi, 20-23 Ocak’ta Pekin’deki Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda Çinli izleyicilerin karşısına çıkacak.

Grubun genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, Pekin’de düzenlenen basın toplantısında, "2 yıl sonra yeniden Çin’de olmak mutluluk verici" dedi.

Erdoğan, Çinli ve Türk gazetecilerin sorularını yanıtlarken, daha önce Çin’e "Dansın Sultanları" adıyla geldiklerini hatırlatarak, bu kez 5 gösteri sunacaklarını bildirdi.

Erdoğan, Orta Asya’daki Şaman kültürünün ateş danslarıyla başlayan ve İstanbul’daki modern danslarla sona eren gösterilerinde Asya ve Avrupa medeniyetlerinin buluşmasını anlatan evrensel barış mesajı vermeyi amaçladıklarını vurguladı.

Gazetecilerin aynı günlerde Ney Grubu adlı Türk dans grubunun da Pekin’de olacağını hatırlatması üzerine Erdoğan, "Bu güzel bir gelişme. Türkiye kültürünü kim temsil ederse ona başarılar dileriz. Ancak buraya ikinci gelen grup biziz. Çinli organizatörlerin yanlış yönlendirmesi olabilir. Onları bizmişiz gibi tanıtmış olabilirler. Bunu düzeltmek gerekiyor. Bunun dışında onlara başarılar dileriz" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 14:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?