18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Analar şehitlikte gözyaşı döktü

Anneler Günü dolayısıyla bugün sabahın erken saatlerinde, tüm Türkiye'deki şehitliklerde olduğu gibi İstanbul Edirnekapı'da da gözyaşları sel oldu.

Çiçeklerle mezarlığa gelen şehit anneleri, çocuklarının mezarı başında dua edip, çiçek bıraktı. Çocuklarının mezarlarını temizleyerek topraklarına su veren şehit aileleri, şehitliğe ziyarete gelenlere çikolata ikram etti.

'SAĞ OLSAYDI O BANA GELECEKTİ'

1995 yılında Diyarbakır’da şehit olan piyade onbaşı Alattin Buluç’un annesi Naide Buluç, her hafta oğlunun mezarına geldiğini söyleyerek, "Oğlum bekardı, nişanlıydı. O kadar zor ki , kimsenin başına gelmesin" dedi. Şehit er İlhan Yurt’un annesi Seher Yurt , "Aslan gibi oğlumun yanına geldim buraya. Sağ olsaydı anneler gününde. O bana gelecekti ben ona geldim. Evlat acısı en büyük acı, en büyük yara" diye konuştu.

"OĞLUMSUZ DÖRDÜNCÜ ANNELER GÜNÜ"

2007 yılında Isparta’da şehit olan üsteğmen Emre Ercan’ın annesi Nimet Ercan oğlunu ziyaret etmek için şehitliğe geldiğini söyleyerek, "Sözün bittiği yer. Bir evladımız vardı o da burada yatıyor" dedi. 2009 yılında Siirt’te şehit olan Murat Taş’ın annesi Neriman Taş, "Evde bekledim on ikiye kadar belki gelir diye gelmedi. Hiçbir şehit annesi gülüyor mu acaba? Hiç gülmüyoruz. Herşeyi unutmuşuz" şeklinde konuştu. 2009 yılında şehit olan er Emre Anşin’in annesi Remziye Anşin, "O kadar yoğun duygular içierisindeyim ki. bu oğlumsuz dördüncü Anneler Günü. Onsuz altı bayram geçirdim. Biz de Anneler Günü, bayram ve doğum günüymüş hepsi bitti artık. Çünkü biz söz vermiştik oğlum askerden dönene kadar hiç kimsenin doğum gününü kutlamayacak, onsuz hiç bayram kutlamayacaktık. O dönmeyince bizim için hepsi bitti. Çok zor bir duygu" dedi.

"OĞLUMUN DA DOĞUM GÜNÜ"

2007’de şehit olan Gökhan Yavuz’un annesi Emine Yavuz oğlunun mezarı başında dua ederken, oğlunun devre arkadaşından gelen telefona da cevap verdi. Oğlunun arkadaşlarının kendisini sürekli arayıp halini hatırını sorduklarını belirten Emine Yavuz, "Bugün Anneler günü ayrıca oğlumun da doğum günü. Kartal Belediyesi beni yılın annesi seçti ve bir plaket verdi. Oğluma hediye olarak o plaketi getirdim. Oğlum Gabar Dağı’nda askerini kurtarırken şehit oldu" şeklinde konuştu.

"İÇİMİZ KAN AĞLIYOR"

2006’da şehit olan Ümit Topçuoğulları’nın annesi Safiye Topçuoğulları, "Anneler Günü evlatsız nasıl bir duygu olabilir ki. Bizim duygularımız da böyle. Bizim için bir anlam taşımıyor ki. Hiç bir şey hissetmiyorum acıdan dolayı. Oğlumu 2006 yılında şehit oldu. 15 gün vardı gelmesine. Hakkari Çukurca’da şehit oldu. Duygularımız çok kabarık. İçimiz kan ağlıyor. Nasıl bu duyguyla yaşıyoruz biz de bilmiyoruz " dedi. 2007’de şehit olan Gökhan Yavuz’un annesi Emine Yavuz oğlunun mezarı başında dua ederken, oğlunun devre arkadaşından gelen telefona da cevap verdi. Oğlunun arkadaşlarının kendisini sürekli arayıp halini hatırını sorduklarını belirten Emine Yavuz, "Bugün Anneler günü ayrıca oğlumun da doğum günü. Kartal Belediyesi beni yılın annesi seçti ve bir plaket verdi. Oğluma hediye olarak o plaketi getirdim.

...
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2012 Pazar 15:57:19
Güncelleme :13 Mayıs 2012 Pazar 16:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?