18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ankara'da 5.3 büyüklüğünde deprem

İç Anadolu Bölgesi'nde bu gece, merkezi Ankara'nın Bala ilçesi olan 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı Ankara, Kırşehir ve Kırıkkale'den de hissedildi.

İç Anadolu Bölgesi'nde bu gece saat 00.45 sıralarında, merkezi Ankara'nın Bala ilçesi olan 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sarsıntı Ankara, Kırşehir ve Kırıkkale'den de hissedildi. Deprem Ankara ve çevresinde paniğe neden olurken halk sokağa fırladı.

İlk belirlemelere göre deprem sırasında ölen ya da yaralanan olmadı.

45 ARTÇI SARSINTI OLDU

İstanbul - Ankara'nın Bala İlçesi'nde, 00.45'te meydana gelen şiddetlice depremin ardından, büyüklükleri 2.6 ile 3.6 arasında yaklaşık 45 artçı deprem meydana geldiği bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nce yapılan yazılı açıklamaya göre, büyüklüğü 5.3 olan depremin dış merkezinin Ankara'nın Bala İlçesi'nin güneyi olduğu ve Bala'ya yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunduğu belirtildi.

Dış merkezin Ankara iline oldukça yakın olmasından ötürü depremin Ankara'da kuvvetlice hissedildiği dile getirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Depremi takip eden zaman diliminde büyüklükleri 2.6 ile 3.6 arası yaklaşık 45 adet hafif şiddette artçı deprem meydana gelmiştir. Bölge İç Anadolu deformasyon alanıdır ve diri tali kırıklar mevcuttur. Son yıllarda özellikle Bala-Kulu civarında hafif şiddette depremler meydana gelmektedir ve benzer büyüklükte depremler de çok nadir de olsa birkaç yılda bir görülmektedir. Bölgede son olan önemli deprem 21 Nisan 1983 tarihindeki 5.1 büyüklüğündeki Kulu-Bala depremidir."

AA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2005 Pazar 01:38:35
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 11:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?