22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ankara'ya kesintisiz su

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün gece Demetevler’de patlayan ana su borusunun tamirinin 24-36 saat arasında mümkün olduğunu, tamiratın barajdan kesilen suyun İvedik Arıtma Tesislerine verilmeye başlanacağını bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Demetevler’de, kente su aktaran borunun patladığı hatırlatılarak, tamirata başlandığını belirtildi.

Açıklamada, "patlayan borunun tamirinin 24-36 saat arasında tamirinin mümkün olduğu, tamiratın ardından barajdan kesilen suyun İvedik Arıtma Tesislerine verilmeye başlanacağı" bildirildi.

Suyun tesislere ulaşmasının da 24-36 saat arasında süre alacağı belirtilerek, "Bu sürelerin sonunda Ankara doyana kadar kesintisiz su verilecek. Daha sonra da kesinti programına devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Bu süreç içerisinde kamuoyuna sürekli bilgiler aktarılacak" denildi.


• Su kesintisinden sonra musluktan akan suyla diş bile fırçalamayın!
• ''Bir damladan ne çıkar?'' demeyin

KESİNTİ TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Başkentteki su kesintilerini verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.
Baytok, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığında sunduğu soru önergesinde, içme ve kullanma suyunda meydana gelen azalmanın, büyükşehirlerde, özellikle Ankara’da halk sağlığını ve yaşamını tehdit edecek boyutlara ulaştığını belirtti.

Su sorununun sadece kuraklıkla açıklanıp açıklanamayacağını, önlem almayan belediyelerin sorumluluğunun bulunup bulunmadığını soran Baytok, "Ankara için 2001 yılı dahil, benzer kuraklık dönemleri yaşandığı söyleniyor, doğru mu? Doğruysa, o dönemlerde su sorunu yaşanmazken, şimdi bir susuzluk problemi yaşanmasının nedeni nedir?" sorunu yöneltti.

"SU ŞEBEKESİNİN ZAMANINDA YENİLENMEMESİ..."

Gerede sistemi ve Kızılırmak suyunun getirilmesine ilişkin projelerin tamamlanma süresini ve maliyetine ilişkin bilgi isteyen CHP’li Baytok, önergesinde şu sorulara yer verdi:
"Melih Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde, ASKİ, kuruluş amaçlarıyla bağdaşmayan hangi yatırımlara, ne kadar kaynak aktarmıştır?
Son 10 yılda, su dağıtım şebekesinden kaynaklanan su kaybı miktar ve oran olarak nedir? Son 10 yılda yenilenen su şebekesine ilişkin veriler yıllar itibariyle nedir? Su şebekesinin zamanında yenilenmemesinden dolayı yüzde 50 su kaybı yaşandığına ilişkin iddialar doğru mu?
Suyla ilgili kamu otoritelerinin raporlarının gereğini yerine getirmeyerek görevini ihmal eden, ASKİ’yi kuruluş amacı dışındaki yatırımlara yönlendirerek görevini kötüye kullanan ve bu tutumu ile Ankara halkının sağlık ve yaşamını tehdit eden bir ortam oluşmasına neden olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında herhangi bir işlem yapılması düşünülüyor mu?"

Milliyet internet/ AA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 11:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?