16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Anne ve kızının boğazını kestiler

Boğazları bıçıkla kesilerek öldürülen 33 yaşındaki 3 çocuk annesi Taybet Görendaş ile 11 yaşındaki kızı Berfin Görendaş'in cesetleri Yenibosna'da boş bir arsada bulundu. Polis, Van’dan bir süre önce İstanbul’a gelen anne ile kızın töre yüzünden öldürülmüş olabileceğini ileri sürdü.

ÖĞRENCİLER HABER VERDİ

Okullarına gitmek için evden çıkan ilköğretim okulu öğrencileri dün saat 07.00 sıralarında, Yenibosna Radar Mevkii, Güner İnşaat alanı yanındaki boş arsada Taybet Görendaş ile kızı Berfin Görendaş’ı yaklaşık 5 metre aralıklarda kanlar içerisinde yatarken buldu. Gördükleri manzara karşısında dehşete kapılan öğrenciler durumu hemen ailelerine bildirdi.

Biri 9 diğeri 16 yaşında 2 çocuğu daha olan Taybet Görendaş’ın üzerinde çıkan cep telefonunda 17 cevapsız çağrı bulundu.

KOD ADI: "KOCAM"

Bu çağrıların "Kocam" diye kaydedilen cepten geldiği belirlendi. Cep sahibinin de Taybet Görendaş'ın kocasının yeğeni Ayhan Sevinç olduğu anlaşıldı. Nerede olduğu konusunda çelişkili bilgiler veren Ayhan Sevinç'i polis arıyor. Anne-kızın cesetleri polis ve Bakırköy Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

AKŞAMAMİSAFİRİMVAR

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri, cinayetle ilgili Taybet Görendaş’ın eşi Mahsun Görendaş ile bazı akrabalarının emniyette ifadesine başvurdu. Gözyaşları içinde polis merkezinden Asayiş Şube’ye götürülen Mahsun Görendaş, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Komşuları Taybet Görendaş'ı Hediye adıyla tanıdıklarını söyledi. Bir komşusu "Dün akşam (önceki akşam) okuldan kızını almaya giderken ekmek alıp bana bıraktı. ’Akşama misafirim var' dedi" diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 05:11:05
Güncelleme :24 Mart 2007 Cumartesi 11:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?