19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Anoreksiyaya son kurban Eda oldu

Yeme bozukluğu hastalığına yakalanan 26 yaşındaki Eda Işık, kalp krizinden öldü. Kalp kasları eriyen Eda hayatını kaybettiğinde 38 kilo olmuştu..

Kendini açlığa mahkûm eden Eda Işık da genç yaşında hayata veda etti. Anoreksiya olarak bilinen hastalığa yakalandığı belirtilen Eda bir spor kulübünde müşteri temsilcisi olarak çalışıyordu. Son derece zayıf olmasına rağmen boş vakitlerinde devamlı spor yaptığı belirtilen Işık 2 ay önce, çalıştığı grubun Fethiye'deki oteline transfer oldu. Geçen cuma sabahı saat 11.00'de çalışma arkadaşı tarafından odasında ölü bulundu.

38 KİLOYDU
Gece saat 02.00 sularında geçirdiği kalp krizi nedeniyle öldüğü belirlenen Eda'nın bedeni önce, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Yeme bozukluğu çektiği bilinen Eda'nın ölüm nedeni rapor sonrası ortaya çıkacak. Arkadaşları arasında "güzellik" diye çağırılan genç kızın, öldüğünde 38 kilo olduğu belirtildi. Daha önce ailesi tarafından bir klinikte tedavi ettirildiği belirten genç kızın son zamanlarda hiçbir şey yemediği, bu hastalıkla 2 yıldır mücadele ettiği belirtildi. Hastalığın bütün kaslarda ve özellikle de kalp kasında erimeye neden olduğu ve bu yüzden öldüğü belirtiliyor.

MİNİK LOKMA
Arkadaşları Eda'ya "Seni iyi gördüm" demeye korktuklarını, çünkü yanlış anlayıp tabağındakini yemeyi bıraktığını anlattı. Bir arkadaşı "Domatesi bile 20 parçaya ayırıp minik lokmalar halinde yutmaya çalışırdı" diye konuştu. Geçen pazartesi toprağa verilen Eda'nın ailesi kızlarının ölüm haberini Almanya'da aldı.

Sabah
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 06:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?