27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Antalya'da dev çekirge!

Antalya'da dev çekirge!

ANTALYA'da bir grup ormancı ve akademisyen, Düzlerçamı ormanlık alanındaki incelemeleri sırasında saga türü olduğu belirtilen dev çekirge ile karşılaştı.
Antalya- Düzlerçamı olan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan alageyiklerin korunmasına yönelik olarak düzenlen ‘Nesli Tehlike Altında Olan Alageyiklerin Geleceğe Taşınması Çalıştayı’nın ikinci gününde ormanlık alanda ormancılar ve akademisyenlerin katıldığı bir gezi düzenlendi. Bu gezi sırasında, alageyik görmeyi planlayan ormancılar ve akademisyenler dev bir çekirgeyle karşılaştı. Bir kızılçam ağacının üzerinde yürürken görünen ve saga olarak adlandırılan yaklaşık 15 santimetre uzunluğundaki ve yeşil- turuncu renkleri bulunan çekirge bir süre incelendikten sonra yeniden doğaya bırakıldı.
Anadolu'da yaşayan çekirgeler türlerine göre, 4- 5 santimetre arasında değişen büyüklüklerde oluyor. Bilinen en küçük çekirge türü 2 santimetre olup şimdiye kadar tespit edilen en büyük çekirgelerin boylarının 20 santimetre kadar olduğu belirtildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 19:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ozan göçmen IP: 88.224.250.xxx Tarih : 26.06.2009 16:39:19

bunda şaşıracak ne var bizim buralarda bunlardan daha büyükleri var her yaz bir ikitane görüyoruz