20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Antalya'da kene paniği!

Antalya'da bir apartmanın bahçesinde vatandaşlar tarafından bulunan keneler, mahalle halkı arasında paniğe neden oldu.

Bir bardağa konulan keneler incelenmek üzere Tarım İl Müdürlüğü'ne götürülürken, bir ekip de mahallede ilaçlama çalışması yaptı.

Atatürk Mahallesi'ndeki Paksoy Apartmanı'nın bahçesinde vatandaşlar tarafından bulunan keneler paniğe neden oldu. Apartman sakinlerinden Yener Yılmaz, aparman bahçesinde şüphe üzerine etrafı araştırdığında keneye benzer canlılara rastladığını söyledi.

Basında çıkan haberlerden de etkilenerek yaptığı araştırma sonunda canlıların kene olduğunu öğrendiğini belirten Yılmaz, "İlk baktığımda 2 tane kene buldum. Bugün bahçede 3-4 adet daha kene buldum. Bunların Kırım Kongo virüsü taşıyıp taşımadığını bilmiyorum. Gerekli kuruluşlara haber verdik. Ormanlık alanlarda olması normal ama şehir merkezlerinde apartman bahçelerinde olması tehlikeli. İnsan sağlığı her şeyin üzerinde" dedi. Kene örneklerini bardağa koyan Yener Yılmaz, gerekli incelemelerin yapılması için Akdeniz Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğü'ne götürdü. Daha sonra mahalleye gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait sağlık ekipleri bölgede ilaçlama çalışması yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?