20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Arhavi'de kaza:4 ölü 25 yaralı

Artvin’in Arhavi ilçesinde bu sabah meydana gelen trafik kazasında 4 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığı belirtildi.


Kazanın Arhavi-Hopa arasındaki devlet karayolunun bir şeridinin heyelan tehlikesi nedeniyle kapalı tutulması ve kazanın olduğu yerde gerekli uyarı levhalarının konmaması nedeniyle meydana geldiği iddia edildi.


Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan Tiflis’e gitmekte olan Sebahattin Ş. yönetimindeki özel bir firmaya ait 34 ZL 2069 plakalı yolcu otobüsü, Artvin’in Arhavi ilçesi tünel çıkışında dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu kaza yaptı. 2 aydır kapalı olduğu iddia edilen yola giren sürücü Sebahattin Ş. şehirlerarası yön belirleme tabelasına çarptı. Çarpmanın etkisi ile tabela otobüsün üzerine düştü. Kazada Gürcü uyruklu 4 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, kazada 25 kişi de yaralandı. Yaralıların birçoğu ve cesetler Artvin ve Rize Sivil Savunma ekipleri ile itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu sıkıştıkları yerden güçlükle çıkartılırken, yaralılar Arhavi, Hopa, Rize ve Trabzon’daki hastanelerde tedavi altına alındılar. Yaralıların 3'ü dışında tamamının Gürcü uyruklu olduğu öğrenildi. Yaralı ve ölülerin kimliklerinin belirlenmesi çalışmalarının sürdüğü belirtildi.


Kaza yerine gelen Artvin Otobüsçüler Derneği Başkanı İrfan Topaloğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerine tepki gösterdi. Karadeniz Sahil Yolu’nun ölümlere neden olmaya devam ettiğini ifade eden Topaloğlu “Bu kazanın en önemli nedeni Arhavi-Hopa arasındaki Devlet Karayolu’nun bir şeridinin heyelan tehlikesi nedeniyle kapalı tutulması ve kazanın meydana geldiği yerde de yeterli uyarı tabelası konmamasıdır” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:34:03
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 17:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?