28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Arılar 'firar' etti; önüne geleni soktu

Kovan taşıyan kamyon, sürücüsünün dikkatsizliği nedeniyle devrilince, milyonlarca arı bir anda yola dağıldı. Firari arılar önüne geleni soktu.

Denizli'den Sivas'a arı kovanı taşıyan kamyon, sürücüsünün dikkatsizliği nedeniyle devrilince Sivas-Kayseri karayolunu arılar bastı. Kaza sonucu 20 NH 944 plakalı aracın şoförü Ahmet Çırak ile araçta bulunan 19 yaşındaki Ramazan Taşçı yaralandı, yüzlerce arı kovanı da parçalandı.


Kazanın şokunu atlatamadan karayoluna dağılan arıların saldırısına uğrayan iki yaralıyı, bölgede arıcılık yapan bir kişi kurtardı. İlk müdahalenin ardından baygın halde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine getirililen yaralılar tedavi altına alındı. 

Saldırıdan, olay yerine gelen itfaiye ve jandarmayla gazeteciler de etkilendi. Arıları dağıtmaya çalışırken ense ve yüzlerinden sokulan itfaiye erleri, saldırıdan korunmak için yangınlarda kullanılan yanmaz kıyafetleri giymek zorunda kaldı. 

Ancak arılar bu kez de itfaiye aracının kabinindeki şoför ve askerlerle gazetecileri soktu.
Arıları dağıtmak için İl Tarım Müdürlüğü'nden gelen özel ekiplerin çalışması sonuç vermedi. Ekip sayısının artırılarak arıların toplanması için çalışma yapılacağını bildiren yetkililer, yoldan geçen araçları camlarını kapalı tutmaları konusunda uyarıyor.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 10:11:33
Güncelleme :4 Haziran 2006 Pazar 10:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?