19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Arkadaşları onu tanımadı!

BeyoĞlu İstiklal Caddesi’nde yürürken kafasına çerçevesiyle düşen cam yüzünden ağır yaralanan ve aylardır süren ölüm kalım savaşını kazanan İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Ece Turhan’ın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verildi.

Ailesinin, 4 şirket aleyhine açtığı 1 milyon 100 bin liralık tazminat davasında mahkeme Ece Turhan’ın yüzde kaç oranında iş gücü kaybına uğradığı ve vücudundaki hasar oranının tespit edilmesini istedi.

Duruşma sonrası Fatih’teki evlerinin önünde babasıyla yürüyüşe çıkan Ece Turhan ise, okula başlamayı çok istediğini söyledi. “Keşke başlamasaydım diyorum. Dün ilk kez okula gittim ve kendimi başarısız hissettim” diyen Ece Turhan, “Dönem kaybı yaşadığım için yeni bir çevre edinmeye çalışıyorum. Okuldaki arkadaşlarımın beni tanımamasına çok üzüldüm. Ayrıca derslerimi okurken teleskopik mercek kullanmak zorundayım. İyileşmem için bana dua eden herkese teşekkür ederim. Ben de şifa bekleyen hastalara duamı eksik etmiyorum” dedi.

Ece Turhan’ın üzerine 23 Ocak 2009’da, İstiklal Caddesi’nde yürürken üzerine Fitaş İş Hanı’nın 5’inci katından 250 kilogramlık cam, alüminyum çerçevesiyle birlikte düşmüş ve Ece ağır yaralanmıştı. Ece yüzde 90 oranında görme sorunu yaşıyor.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 18:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?