25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Aşk milliyet dinlemedi

Aydın'ın Kuşadası ilçesine tatil yapmak için gelen Kuzey İrlandalı Mary Rose Mcaleer, 5 yıl sonra aşık olduğu Türk genciyle evlenerek Adanalı gelin oldu. Kınayı Adana'nın Kozan ilçesindeki tarihi konakta, nikahı ise Kozan Kalesinde yapan çift mutluluklarını törene katılan yakınlarıyla paylaştı.

5 yıl önce Kuzey İrlanda'nın Belfast şehrinden tatilini geçirmek üzere Aydın'ın Kuşadası ilçesine gelen Eczacı Mary Rose Mcaleer (30), buradaki bir restoranda çalışan Fatih Boyraz (34) ile tanıştı. Kısa sürede birbirlerine aşık olan çift sık sık görüşmeye başladı. 5 yıllık birlikteliklerini evlilikle sürdürmeye karara veren genç çift, Fatih Boyraz'ın memleketi olan Adana'nın Kozan ilçesine geldi . Türk insanına ve Kozan'a hayran kalan Mary Rose, düğdün törenlerinin Kozan'da yapılmasını isteyince, nişanlısı Fatih Boyraz hazırlıklara başladı. Boyraz, hazırlıklarını tamamladıktan sonra Mary Rose'a sürpriz yaptı. Nişanında Kozan'ın tarihi konağında, çiftetelli eşliğinde İrlanda'dan gelen yakınları ile göbek atıp oynayan Mary Rose nikahın Kozan Kalesi'nde gerçekleşeceğinden haberi yoktu. Boyraz, ikinci sürprizi yaparak nikah yerinin Kozan Kalesi olduğunu söyledi.

Özel bir organizasyon firmasınca Kozan Kalesi surları önündeki alanda hazırlık yapılarak, ortam nihah töreni için uygun hale getirildi. Babası Michael Kevin'nin kolunda, nedimeler eşliğinde nikah masasına gelen Marian'ın nikahını Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan kıydı. Başkan Özgan, evlilik cüzdanını nikahtan sonra uzun uzun kocasının ayağına basan gelin Marian'a verdi.

Yeni evlilere tavsiyelerde bulunan Özgan, çifte ömür boyu mutluluk dileyerek, Türk kahvesi içmeleri için fincan takımı hediye etti. Kaledeki seyir terasında şampanya patlatarak, nikahlarını kutlayan yeni evliler sevinçlerini l öpüşerek gösterdi. Kozan'ı çok sevdiğini, dolma, sarma, mantı ve tarhana çorbasına hayran kaldığını ifade eden gelin Marian, İrlanda soslu Türk düğününün ise muhteşem olduğunu söyledi. Nikaha Mary Rose Mcaleer'in İrlanda'dan gelen yakınları ve arkadaşları ile Kozanlı davetliler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 19:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?