19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Aspendos’ta tenorlar birbirine girdi

Bu yıl Antalya’da 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 2 yabancı tenorun kavgasına sahne oldu. Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye koyduğu Verdi’nin "Il Trovatore" operasında Manrico rolünü oynayan Ukraynalı Andrey Bruşensko, kendisinden daha iyi olduğu gerekçesiyle yerine getirilen Bulgar tenor Kamen Chaney’i dövdü.

ULUSLARARASI 13’üncü Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında 20 Haziranda sahnelenecek olan Verdi’nin "Il Trovatore" operası öncesi, iki yabancı tenorun yumruk yumruğa kavga ettiği ortaya çıktı. Mersin Operası’nın sözleşmeli tenoru olan ve "Il Trovatore"de Manrico rolünü oynayan Ukraynalı Andrey Bruşensko, daha iyi olduğu gerekçesiyle tenor Kamen Chaney’in Bulgaristan’dan getirilmesine tepki gösterdi.

Bruşensko, Aspendos Festivali’ne özel olarak yerine getirilen Chaney’i, 20 Haziran’da, provalar öncesinde otel odasında feci şekilde dövdü. Çenesi ağır hasar alan Chaney’in diline dikiş atıldı.

POLİS MUŞTA BULDU

Ukraynalı tenor geceyi karakolda, Bulgar tenor ise hastanede geçirdi. Bruşensko’nun sarhoş olduğu ve "kıskançlık" nedeniyle Bulgar tenor Chaney’i dövdüğü iddia edildi. Ayrıca polis, olay yerinde kanlı gömleğin yanında muşta buldu. 2 tenorun da sahneye çıkamayacak durumda olması nedeniyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü olaya el koydu.

YERİNE İTALYAN TENOR

Genel Müdürlük yetkilileri, jet hızıyla da İtalya’dan yeni bir tenor getirdi. Böylece Aspendos’ta sahnelenen "Il Trovatore"nin başrolü olan Manrico’yu İtalyan tenor Rubens Pelizzari oynadı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, yaşanan olaylar sonrasında Ukraynalı tenorun sözleşmesini feshetmek için hazırlıklara başladı. Sözleşmenin iptali için savcılıktan bilgi gelmesi bekleniyor. Bulgar tenor Kamen Chaney’in Ukraynalı meslektaşından şikayetçi olmaması da dikkatleri çekti.

Şair-şövalye

Ukraynalı ve Bulgar tenorların kavgası nedeniyle Il Trovatore’deki şair-şövalye Manrico rolünü jet hızıyla getirilen İtalyan tenor Rubens Pelizzari oynadı. İktidar mücadelesinin özellikle altının çizildiği ve günümüze göndermeler yapıldığı Il Trovatore’ operasını, Aspendos Festivali’nde İtalyan şef Victor Dumenescu yönetti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 13:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?