19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Av tüfeğinde son nokta!

Türkiye'de bir firmanın ürettiği, dış görünümü M-16 piyade tüfeğine benzeyen av tüfeği, yivsiz av tüfeği kategorisinde satılıyor. 

Bireysel silahlanma karşıtı kampanya ve çağrılara rağmen, yasaların tanıdığı sınırlar çerçevesinde bazıları merak, bazıları özenti, bazıları da av yapmak için av tüfeklerine ilgi gösteriyor.

Silah sahibi olmak isteyenler, tabancaya göre daha kolay satın alınabildiği için av tüfeğini tercih ediyor.

Satışlarını artırmak ve pazardan daha fazla pay almak isteyen av tüfeği üreticileri, daha güzel görünümlü ve atış gücü açısından daha etkin tüfek üretebilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

İstanbul merkezli bir silah firması ise pek çok kişinin askerlik anılarından hatırladığı M-16'ya görünüş olarak benzeyen yivsiz av tüfeği üretti.

10+1 fişek kapasitesine sahip olan, M-16 görünümlü av tüfeği, yivsiz av tüfeği kategorisinde satılıyor.

Konya'da faaliyet gösteren Güvenlik Market LTD. Şirketinin sahibi Fatih Tuncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir savaş silahı olan M-16 piyade tüfeğine görünüm olarak benzeyen av tüfeğini, ruhsat ve diğer harç masrafları hariç 2 bin YTL'den sattıklarını belirtti.

Av tutkunları ve silah meraklılarının tüfeği çok beğendiklerini anlatan Tuncel, bu tüfeği diğer av tüfeklerine göre daha cazip kılan ve silah tutkunlarını etkileyen özelliğinin, görünüm olarak bir savaş silahına benzemesi olduğunu söyledi. Tuncel, diğer av tüfeklerine göre yüksek fiyatı nedeniyle, bir aydır piyasada olan bu silahtan şu ana kadar sadece 1 adet sattıklarını sözlerine ekledi.


zaman
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 15:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melih tagay IP: 81.215.253.xxx Tarih : 7.02.2007 17:29:41
çok güsel bi görünüm hayırlı olsun bütün avcılara