18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Avrupa'da şiddet daha fazlaymış

Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin aile içi şiddet olayları konusunda pek çok Avrupa ülkesinden daha iyi durumda olduğunu iddia etti ve AİHM tarafından verilen cezayı eleştirdi. Bağış bunları söylerken, Samsun’da bir koca, kaynar suyla karısını yaktı.

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eşinin şiddetine maruz kalan Nahide Opuz ile ilgili kararını eleştirerek, "Ceza hepimizi üzdü. Bu Türkiye’nin haketmediği bir cezaydı" dedi.

AB Genel Sekreterliği’nin düzenlediği Sivil Toplumla Diyalog Toplantıları’nın ikincisi olan "Kadın ve AB Süreci" başlıklı toplantı, Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit’in de katılımıyla dün yapıldı. Teması Kadın Hakları olan toplantının açılış konuşmasını yapan Bağış, AB sürecinde kadın haklarının en önemli konulardan biri olduğunu belirtti. Bağış konuşmasında özetle şunları söyledi: "Kadın-erkek eşitliği Türkiye’nin en sancılı sorunlarından biri. Ama aile içi şiddet konusundaki oranlar göz önüne alındığında Türkiye Avrupa’dan daha kötü bir durumda değil; hatta değerlerimiz nedeniyle biz bu konuda daha bile hassasız. Bu nedenle AİHM cezası hak etmediğimiz bir cezaydı. Şu an AKP’nin 550 kişilik yönetim kadrosunda 50 kadın var; eşitlik ve katılım konularında en büyük atılımı biz yaptık."

Entegrasyondan kuşku olmasın

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB gibi büyük bir barış projesinin Türkiye’nin entegrasyonu ile taçlanacağını belirterek, "Türkiye’nin AB’ye entegre olacağından kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. Bağış dün İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in doğum günü ve Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyona katıldı. Bağış, resepsiyondaki konuşmasında, AB’nin, insanlık tarihinin en kapsamlı barış projesi olduğunu söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?