22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Avrupayı kasırga vurdu: 38 ölü

Avrupa'yı etkisi altına alan fırtına, en az 38 kişinin ölmesine yol açarken maddi zarara da neden oldu. Kötü hava şartları nedeniyle tren ve uçak seferleri iptal oldu. Fırtına, evlerin çatısının uçmasına neden olurken ağaçların ve elektrik direklerinin devrilmesine yol açtı.

İngiltere'de 12 kişi ölürken, Almanya'da 10, Hollanda'da 5, Polonya'da 4, Çek Cumhuriyeti'nde 3, Belçika ve Fransa'da 2 kişinin ölmesine neden oldu. İngiltere'yi de etkisi alan fırtınanın Ocak 1990'dan sonra ülkeyi etkisi altına alan en şiddetli fırtına olduğu belirtildi. İngiltere'deki havalimanları da fırtınadan etkilenmesi sonucu 130 kadar iç uçuş iptal oldu. İngiltere-Fransa arasında yapılan hızlı tren servisleri dün iptal olurken bugün tekrar hizmete girmesi bekleniyor.

Almanya'da etkisi alan kötü hava şartları, Frankfurt Havalimanı'nda yapılan uçuşların iptal olmasına neden oldu. Frankfurt Havalimanı'nda yapılacak 200 kadar uçuş, iptal oldu. Almanya'da fırtınanın saatteki hızının 200 kilometre çıktığı belirlendi.

Bu arada, Hollanda'da bir çocuk, araba kazası sonucu hayatını kaybetti. Aracın sürücüsü, 11 yaşındaki çocuğu aracın önüne rüzgarın savurduğunu söyledi.

Fransa'da 100 bin, Avusturya'da 200 bin, İngiltere'nin kuzeyinde 30 binden fazla ev elektriksiz kaldı. Hollanda ve Almanya'da da elektriklerin kesintileri meydana geliyor.

Uzmanlar, Avrupa'yı etkisine alan kötü hava şartlarının küresel ısınma ile irtibatlandırılmamasını istiyor. Fransız meteoroloji uzmanı David Salas Melia, "Dünya üzerinde olan her anormal şeyi sistematik olarak küresel ısınmaya bağlamamak lazım." dedi.





aa
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 12:49:25
Güncelleme :19 Ocak 2007 Cuma 12:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?