19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Aynada yeni yüz isteyenlere!

Adanalı 42 yaşındaki bir adamın, Estetik-Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nazım Durak’a başvurarak, "Doktor, karımı estetikle baştan aşağı değiştir. Annemin yüzünden boşandık. Anneme onu yeni bir kadın diye tanıştıracağım" demesi, estetik müdahaleleri bir kez daha gündeme getirdi. Formsante dergisi de kişiyi tepeden tırnağa yenilemenin bedelini araştırdı ve ortalama bir sonuca vardı: Baştan yaratılmanın bedeli 20 bin dolar civarında...

Demi Moore’dan Nicole Kidman’a Hollywood’daki pek çok ünlü aktrist güzelliklerini bunca yıldır korumalarını biraz da plastik cerrahinin nimetlerine borçlu. İtiraf edelim, onlara birçoğumuz imreniyor. Aslında siz de uygun operasyonlarla, onlar kadar düzgün yüz ve vücut hatlarına sahip olabilirsiniz. Üstelik saatler süren ve uzun iyileşme süreci isteyen operasyonlar da artık geçmişte kaldı. İşte tek tek estetik operasyonlar ve fiyatları...

SAÇ EKME: Saç ekimi sonunda, uzatabileceğiniz, kesip, şekil verebileceğiniz sağlıklı saçlara sahip oluyorsunuz. Bu bölgedeki saçlar aslında alındıkları alandaki özellikleri taşıdıkları, yani hiç dökülmeyecek nitelikte oldukları için ömür boyu varlıklarını sürdürebiliyorlar.

GÖZ ESTETİĞİ: Kantoplasti operasyonlarıyla hem gözün iki noktası arasındaki açıklığa müdahale etmek hem de açısını en mükemmel hale gelecek şekilde ayarlamak mümkün. Genellikle lokal anestezi altında yapılan göz biçimlendirme operasyonlarından 1 hafta sonra günlük hayatınıza dönebilirsiniz.

ALIN GERME: Alın germe ameliyatlarında hedef, alnı eski haline getirmek, kaş düşüklüğünü gidermek ve aynı zamanda göz kapaklarının üzerindeki baskıyı da giderip, göz çevresindeki kırışıkları hafifletmek. Alın germe ameliyatları genellikle yüz gençleştirme ve üst göz kapağı ameliyatları ile beraber yapılıyor.

BURUN ESTETİĞİ: Rinoplasti ile burnun mevcut yapısı ve yüz ile orantısına bakılarak, burnun boyutlarının küçültülmesi veya büyütülmesi, ucunun inceltilmesi, yüksekliğinin artırılması ya da azaltılması hedefleniyor. Operasyon 45 dakika sürebildiği gibi yaklaşık 3 saate kadar uzayabiliyor. Aynı gün veya ertesi günü taburcu olabilirsiniz.

KEPÇEKULAK DÜZELTME:

Kepçekulak onarımı denince ilk olarak akla, büyük kulakların küçültülmesi, sarkık kulak memelerinin şekillendirilmesi geliyor. Bunlar aynı zamanda en çok yapılan kulak estetiği operasyonları. Bu operasyonlarda, kıkırdaklar törpülenerek, gerekirse küçük miktarda çıkarılarak kulaklar yeniden şekillendiriliyor. Ameliyat sonrası da bir hafta süreyle kulaklar sarılı, bandajlı kalıyor.

DUDAK BÜYÜTME: Dudaklar, dolgu maddeleri kullanmadan çeşitli kesi teknikleriyle daha kalın ve biçimli görünür hale getirilebiliyor. Bunun için lokal anestezi altında, üst veya alt dudağın iç yüzüne yapılan özel kesilerle dudak dışa doğru itiliyor. Böylelikle dudaklar daha kalın bir görünüme kavuşuyor.

ÇENE ESTETİĞİ: Çene ucu normalden geride olan hastalarda önceden yapılan konsültasyon sırasında kararlaştırılan büyüklükteki implant, lokal anestezi altında, ağız içinden veya çene altından yapılan küçük bir kesiden yerleştiriliyor.

BOYUN GERME: Liposuction ile çene altındaki yağlar alınabildiği gibi boyundaki kırışıklıkların açılmasına da belli bir ölçüde katkıda bulunulabiliyor. Boyunda çene altından aşağı birbirine paralel iki bant şeklinde uzanan boyun kasları çene altındaki katlantı çizgisine paralel birkaç santimetrelik kesi ile girilip birbirine dikilerek gerilebiliyor. Bu şekilde hem boyun açısı düzeltiliyor, hem de fazla yağ çıkarılıyor.

ENDOSKOPİK YÜZ GERME: Yüz germe ameliyatları günümüzde büyük kesiler ve iz olmadan endoskop ile yapılabiliyor. Operasyon, saçların arasından ve dudak içlerinden yapılan 1.5 santimlik kesilerle gerçekleştiriliyor. Bu kesilerin içine kalemden daha ince kanüllerle giriliyor, ardından yüzdeki dokular yukarı ve hafifçe yanlara doğru asılarak sabitleştiriliyor. Yanaklarda elmacık kemiği bölgesinde dolgunluk sağlanarak yüze gençlikteki dolgunluk veriliyor. Ameliyatla, doğal görüntünüzü kaybetmeden 10-15 yıl gençleşmeniz vaat ediliyor.

YÜZ DOLGUNLAŞTIRMA: Son yılların estetikteki en büyük keşiflerinden biri mikro yağ transplantasyonu. Bu yöntemde amaç; cildin temel dokusu olan kolajen üretimini tetiklemek. Böylece cildin doğal hücrelerle yenilenmesini ve gençleşmesini sağlamak. Yağ doku enjeksiyonu, eğer cildiniz çok yıpranmışsa, hiçbir kesi olmadan, kendi dokunuzla 10 yıl daha genç ve güzel görünmenizi sağlayabiliyor. Uygulamalar ilk yıl 2-3 kez tekrarlanılıyor. İleriki yıllarda ise yöntemin yılda bir kez uygulanması yeterli gelebiliyor.

LAZERLE LEKE SİLME: Ciltte oluşan lekeler günümüzde lokal anesteziye bile gerek duyulmadan lazer tekniğiyle silinebiliyor. Özellikle şarap lekesi denilen doğumsal damar anomalisinde oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor. Lazer seansının sayısı ise lekenin büyüklüğüne veya yoğunluğa göre değişiyor.

MEME BÜYÜTME: Meme büyütme operasyonlarında meme protezleri 3 farklı giriş yerinden yerleştirilebiliyor. Meme altı kıvrımlarından gerçekleştirilen 4-5 santimlik kesi ile uygulanabildiği gibi, meme ucundan ya da koltuk altından yapılan kesiyle de protez yerleştirilebiliyor. Ameliyat, kapsamına bağlı olarak yaklaşık 1.5-2 saat sürüyor. Aynı gün taburcu olabilseniz. Genellikle birkaç gün sonra iş ve sosyal hayata dönmek mümkün olabiliyor.

KARIN GERME: Sarkmış, deforme olmuş karınları bile düzleştiren "abdominoplasti" ile düz bir karına sahip olmak artık hayal değil. Genel anestezi altında yapılan ve 2-6 saat arası sürebilen operasyonda, kasık bölgesinden açılan bir kesiyle karın kaslarına müdahale ediliyor. Operasyonun büyüklüğüne göre, aynı gün taburcu olabileceğiniz gibi bir gece hastanede kalmanız da gerekebiliyor.

BACAKLARA LİPOSUCTİON: Operasyon sırasında fazla yağ olan bölgelere bol miktarda serum fizyolojik, lokal anestezik ve kanamayı azaltıcı bazı ilaçların karışımı veriliyor. Liposuction operasyonları çoğunlukla lokal anesteziyle yapılıyor ve hastane veya klinikte kalmayı gerektirmiyor. Aynı gün veya ertesi gün normal yaşantınıza dönebilirsiniz.

POPO KALDIRMA: Popo dikleştirme ya da diğer adıyla "gluteal lift" çoğu zaman vücudun diğer bölgelerinden yağ alınıp popo bölgesine enjekte edilmesiyle yapılıyor. Ameliyat lokal veya genel anestezi altında uygulanıyor ve 1-1.5 saatte tamamlanıyor. Ameliyat sonrası 2 hafta özel korse giymeniz gerekiyor. 3 gün sonra günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Genel anestezi altında yapılan operasyon 4 saat sürüyor. Hastanede 1 gece kalmanız yeterli oluyor. 5 gün sonra işe dönebilir veya uçak yolculuğu yapabilirsiniz.

HANGİ OPERASYON KAÇA YAPILIYOR

Alın germe: 3000-5000 YTL

Burun estetiği: 2500-8500 YTL

Endoskopik yüz germe:

3500-15000 YTL

Dudak büyütme: 500-1500 YTL

Çene estetiği: 1500-3500 YTL

Saç ekme:

1500-3500 YTL

Göz estetiği:

1500-5500 YTL

Kepçekulak düzeltme: 1500-3500 YTL

Yağ enjeksiyonuyla yüz dolgunlaştırma: 1800-5500 YTL

Boyun germe:

3500-8000 YTL

Lazerle leke silme: 1000-3000 YTL

Popo kaldırma: 3000-7000 YTL

Liposuction: 2000-10000 YTL

Meme büyütme, dikleştirme: 3500-8000 YTL

Karın germe: 3000-10000 YTL

Minimum toplam: 33.300 YTL (Yaklaşık 22 bin dolar)
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 04:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Mengücek IP: 84.178.216.xxx Tarih : 2.11.2006 08:19:55
sayin hocam nazim durak`a saygilarimi iletir ve is hayatinda basarilar dilerim...!!!hocam siz bir numarasiniz...estetik alanda...almanyadan hastaniz ali mengücek. saygi ve sevgilarimle...