19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bahar geldi derken kar ve soğuk geri dönüyor

Tam bahar geldi derken, soğuk hava tekrar geri dönüyor. İstanbul'da çarşamba ve perşembe günü karla karışık yağmur var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bu akşamdan itibaren tüm yurt soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Çarşamba ve perşembe günü ise İstanbul'da karla karışık yağmur görülecek.

Hava sıcaklığı 8-10 derece birden düşecek. Cuma günü ise hava tekrar ısınacak.

Batı Karadeniz, Marmara ve Ege’de orta kuvvette esmekte olan rüzgar; akşam saatlerinden itibaren kıble ve lodostan 4 ila 6 yer yer 7 (50-60 km/s), yarın öğleden sonra Ege’nin tamamında kıble ve keşişlemeden 5 ila 7 yer yer 8 (60-75 km/s) kuvvetinde esecek.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Salı günü (07.03.2006) Batı Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar olarak etkisini sürdürmesi Kuzey Ege ve Marmara’da etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteoroloji denizcileri ve ilgilileri tedbirli ve dikkatli olmaları için uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre analizlere göre yarın Edirne ve Kırklareli illerimizin batısında ( Bulgaristan sınır bölgeleri ) beklenen etkili ve sürekli sağanak yağışlar Salı günü Trakya’nın tamamına yayılacak.

Halen Tunca ve Meriç nehirlerinde su seviyelerinin yüksek olması da göz önüne alınarak Trakya’da meydana gelebilecek taşkınlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 22:35:27
Güncelleme :6 Mart 2006 Pazartesi 23:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?