22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bakan Şimşek: Kürt kökenliyim

Avrupa Komisyonu’nun Türkiye raporunu açıklamasının hemen ardından Brüksel’e gelen Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, kendisinin de Batman doğumlu, Kürt kökenli bir Türk vatandaşı olduğunu belirterek, "PKK bir terör örgütüdür ve asla Kürtleri temsil etmiyor" dedi.

TÜRKİYE İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’nun (TUSKON), Avrupa Siyaset Merkezi (EPC) ile birlikte Brüksel’de düzenlediği toplantıya katılan Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, PKK’nın yeniden canlanmasının ve saldırılarını artırmasının Türkiye’nin daha fazla demokratik olmaya çalıştığı ve refah seviyenin yükselmeye başladığı bir döneme denk gelmesinini anlamlı bulduğunu söyledi. PKK’nin terör örgütü olduğunu ve asla Kürt halkının temsilcisi olmadığını söyleyen Mehmet Şimşek, "Ben de Batman doğumlu bir Kürk kökenli Türk vatandaşıyım. Bakın son dönemde bölge halkı Ak Parti’ye oy verdi. Biz, bölgeyi kalkındırmak istiyoruz. Fakat, El-Kaide örgütü gibi, PKK’da bunu istemiyor. Gelişmeleri ajite ediyor" dedi. Türkiye’nin Irak’ı işgal etmekg ibi bir niyeti olmadığını da söyleyen Şimşek, hedefin sadece PKK kampları olduğunu ve operasyonun zamana ve duruma bağlı olacağını kaydetti. Şimşek operasyonun Türk ekonomisi üzerinde önemli bir etkisinin de olmayacağını Türk ekonomisinin bu şoka karşı dayanaklı olduğunu ifade etti.

İLERLEME RAPORU YAPICI: AB Komisyonu’nun açıkladığı ilerleme raporuyla ilgili olarak da "Rapor dürüst, yapıcı ve dengeli" diyen Mehmet Şimşek, neyin eksik olduğunu bildiklerini ve bunları zaman içerisinde yapacaklarını söyledi. Şimşek, hükümetin raporda eleştirilen 301’inci maddeyi değiştireceğini de kaydetti. Şimşek, "Türkiye global arenada hareket etmesine izin verecek ççağdaş bir anayasa da yapmak istiyor. İfade özgürlüğünün kalıcı bir şekilde korunması için sadece 301’de değil, daha fazla temel değişiklikler yapmak istiyoruz" dedi. TUSKON Başkanı Rızanur Meral de TUSKON’un son iki yılda gerçekleştirdiği Afrika, Pasifik ve Asya programlarını anlattı. Meral TUSKON’un, Türk girişimcileri Avrupa’ya entegre etmek için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 17:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?