22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Balıkesir Valiliğinden 3 günlük sıcak izni

Balıkesir Valiliği, aşırı sıcaklar neticesinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü, hamile ve kronik hasta olanların 26-28 Haziran tarihleri arasında idari izinli sayılacağını duyurdu.

Balıkesir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan aşırı sıcakların ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir'de de etkili olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı genelgesi ve Devlet Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün meteorolojik ihbarlarının değerlendirildiği kaydedilen açıklamada, kamu kurumlarında çalışan memur, sözleşmeli ve işçi personelden özürlü, hamile ve kronik hasta olanların 26 Haziran Çarşamba, 27 ve 28 Haziran günlerinde idari izinli sayılacağı ifade edilirken, özel işyerlerinin de tedbirler alınması tavsiye edildi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastane, sağlık ocağı ve 112 Acil servis ünitelerinde gerekli tedbirlerin alınması istenirken, Orman Bölge Müdürlüğü'nün ormanlık alanlar ile piknik ve mesire yerlerinde ateş yakılmaması ve yangına karşı önlemlerin arttırılması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, vatandaşların da zorunlu olmadıkça öğle saatlerinde dışarıya ve trafiğe çıkmamaları ve denize girmemeleri tavsiye edildi.

zaman
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:26:20
Güncelleme :26 Haziran 2007 Salı 16:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?