22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bankayı dize getirdi

Hesabındaki parası ayrı yaşadığı eşi tarafından sahte kimlikle çekilen kadın, bankaya açtığı davayı kazandı. İstanbul Kartal'da Ağgül Gürel, hesabındaki 4 bin 800 euro'yu çekmek için gittiği bankada büyük şok yaşadı.

Para, genç kadın adına düzenlenmiş bir kimlikle başka birisi tarafından çekilmişti. Yapılan araştırma sonucunda, Gürel'in eşi Bayram Gürel'in, genç kadın adına çıkarttığı sahte kimliğe bir akrabasının fotoğrafını yapıştırdığı ve bu şekilde parayı çektikleri ortaya çıktı. Ağgür Gürel'in kayıtlardaki imzasını karşılaştırmadan para ödenmişti.

PARASINI FAİZİYLE ALACAK

Bunun üzerine eşine genç kadın hemen suç duyurusunda bulundu, ardından bankaya tazminat davası açtı. Yakalanan Bayram Gürel ve akrabası Döndü Dağ, "Banka aracı kılınarak dolandırıcılık" , "Resmi Belge Tanzimi Sırasında memura yalan beyanda bulunmak” ve "Sahte resmi belgeyi kullanmak" suçlarından tutuklandı. İki yıl süren tazminat davasının gülen tarafı da mağdur Ağgül Gürel oldu. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, bankayı güvenlik önlemi almadığı gerekçesiyle kusurlu bularak paranın faiziyle Gürel'e ödenmesine karar verdi.
Bugün
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 07:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?