22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bardakoğlu: Terör en büyük günah

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Şırnak'ta 13 askerin şehit olduğu terör saldırısına isyan ederek, "Yüreğimiz dağlandı. Bayram coşkusunu yaşamayacağız artık" dedi. "Sözün yetmediği ortada, konuşmadan ziyade eylem zamanı" diyen Bardakoğlu, Doğu ve Güneydoğu'ya, bir arada barış içinde yaşamanın önemini ve terör saldırılarının dinen en büyük günah olduğunu anlatan vaiz ekipleri gönderdiklerini açıkladı.


Bardakoğlu, terör saldırıları nedeniyle Ramazan'ın getirdiği manevi huzuru yaşayamadıklarını dile getirerek, "Bu acıyla bayramın coşkusunu yaşamamız zor artık. Ailelerin yürekleri yanıyor, milletimizin, hepimizin yüreği dağlandı" dedi.


Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in Türkiye'nin teröre karşı konumunu "sözün bittiği yer" olarak tanımlaması ve hükümetin "sınır ötesi operasyonu" tartıştığı bir süreçte Bardakoğlu da, "Artık eylem zamanı" dedi.
"Konuşmak yetmiyor" diyen Bardakoğlu, konuşmadan ziyade eyleme geçilmesi, gerçekçi adımlar atılarak yol alınması gerektiğini kaydetti. Bardakoğlu, "Sözün yetmediği çok ortada. Sözden ziyade adımlar atmak gerekiyor" dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 05:39:26
Güncelleme :11 Ekim 2007 Perşembe 05:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?