29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Başkanın deprem korkusu

Ankara'nın Bala ilçesinde 27 Aralıkta meydana gelen depremin ardından, Afşar Beldesi Belediye Başkanı Bayram Küçük, yaptığı barakada ailesiyle birlikte yaşıyor.

Dedebey Mahallesi'ndeki evinin bahçesine önce, Kızılay'ın çadırını kuran Başkan Bayram Küçük (45), ''Daha iyi şartlarda barınmak ve ısınmak için'', çadırın yanına baraka yaptı. Küçük, tahta ve metal kullanarak iskeletini oluşturduğu barakanın çevresini naylon çadır ve çuvallarla kapladı. Başkan Küçük, evinden barakaya elektrik çekti. Barakaya televizyon ve elektrikli soba getiren Küçük ailesi, yemeklerini de barakaya kurdukları sobada pişiriyor.

Küçük, ''Benim evim, yöredeki birçok eve göre daha iyi, betonarme. Depremde küçük çatlaklar oluştu. Ancak, depremler, artçılar nedeniyle ailece tedirgin oluyoruz. Bu nedenle eve giremiyoruz, burada barınıyoruz. Etrafını naylonla kapladığım için baraka, çadıra göre daha iyi ısınıyor'' dedi.

Başkan Küçük, her gün erkenden baraka evden çıkarak, kendi kullandığı makam aracıyla belde meydanına gidiyor. Küçük, belediyenin bulunduğu bina depremde ağır hasar gördüğü için çalışmalarını toplam 29 personelle birlikte Zabıta Müdürlüğü binasında sürdürüyor.

Afşar Belediye Başkanı Bayram Küçük, konteyner ve barakaları tek tek dolaşarak vatandaşların ihtiyaçlarıyla ilgileniyor.

AA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 11:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?