22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Başörtüsü üzerine asker şapkası!

Hakkari'deki şehitlerinden Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın eşi başörtüsü üzerine eşinin şapkasını giydi.

Hakkari'de hain saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Selçuk Gürdal ile Piyade Er Yavuz Öztürk için Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine 20 bin kişi katıldı.

Dinar Devlet Hastanesi morgundan alınan şehitlerin cenazeleri, 2 ayrı ambulansla törenin yapıldığı Belediye Meydanı'na getirildi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarını gören yakınları sinir krizleri geçirirken, törene katılan 20 bin kişi "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Törene eşinin pardösüsü ve şapkasını giyerek katılan Naciye Gürdal, cenaze namazının ardından bayıldı. Gürdal, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

Öte yandan, Zonguldak'ta 20 bayan, Askerlik Şubesi'ne giderek askere gitmek için dilekçe verdi.

Sloganlar eşliğinde kent merkezinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Askerlik Şubesi'ne yürüyen 20 bayan, "Asker annesiyiz, şehit annesi olmak istemiyoruz" dediler. Her koşulda görev yapmaya hazır olduğunu dile getiren 81 yaşındaki Ayşe Güneş, "Mehmetçiklere yardım etmek istiyorum. Her nasıl olursa olsun, ormanda, dağda her yerde göreve hazırız. Bizi kayıt etsinler askere gitmek istiyoruz. Dilekçelerimizi verdik. İki ayaklı şeytanları temizlemeye gidiyoruz. Her nereye gidersek gidelim Allah bizimle. O yavrular yalnız değil. Hepimiz Türk'üz. Türk Bayrağı altında o pislikleri temizleyeceğiz. Korkumuz yok, kaç tane şehit giderse gitsin, şehitler ölmez, şehitler yaşıyor" diye konuştu.

DEDELER DE ASKERLİK ŞUBESİNDE

Diğer taraftan, Çorum'un Uğurludağ ilçesinde yaşayan, aralarında 60 yaşın üzerinde 6 kişinin de bulunduğu 20 vatandaş, gönüllü askerlik yapmak için İskilip Askerlik Şubesine başvurdu. Şubede, gönüllü askerlik yapma taleplerini içeren dilekçe yazan vatandaşlar, daha sonra dilekçelerini İskilip Askerlik Şubesi Başkanlığına teslim ettiler. Gönüllü askerlik başvurusunda bulunanlardan 70 yaşındaki Yusuf Saygı, ''Teröristlerin hakkından gelecek gücüm var'' derken, 53 yaşındaki Kıbrıs Gazisi İsmail Vural da ''İnşallah yaptığımız başvurular kabul edilir'' diye konuştu.

 

İHA-AA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 21:50:01
Güncelleme :23 Ekim 2007 Salı 22:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?