16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bataklık kent ormanı olacak

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bataklık ve dikenliklerin bulunduğu atıl alan son modern bir kent ormanına dönüştürülüyor

Çaycuma Belediyesinin desteğiyle Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak İşletmesine bağlı Çaycuma şefliği tarafından hazırlanan proje ile Pehlivanlar mahallesinde bulunan 75 dönümlük bataklık ve dikenlik alan modern bir kent ormanına dönüştürülüyor. Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde başlatılan çalışmalara Çaycuma Belediyesi araç malzeme ve sevkıyat desteği vererek yardımcı oluyor. 105 bin YTL' ye mal olan proje kapsamında çeşme, oturma grupları, tuvalet, lavabo ve yağmurluk yapılıyor.

Kent ormanında süren çalışmaları inceleyen Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen bir yıl içerisinde kent ormanın önemli bir kısmının tamamlandığını söyledi. Türkiye'de ilçeler bazında kent ormanı projelerin ender uygulandığına dikkat çeken Gülşen, "Bölgemize kent ormanı yapılması için talepte bulunduk. Burası bataklık ve dikenlik bir araziydi. Yer üzerinde uzun süre görüşmeler yapıldı. Belediye imkanlarımızla destek vereceğimizi söyleyince çalışmalar hız kazandı. Bu alanı böyle güzel bir kent ormanına dönüştürme yolunda büyük yol kat ettik. Bütçemiz ve imkanlarımız ölçüsünde çalışmalara desteğimiz sürüyor. Burada alkol alınmayacağı için vatandaşlar, aileleri ile birlikte rahatlıkla gelerek, stresini atabilecek. Ayrıca bir çok kent ormanında olduğu gibi yapılan binalar bile ormanın dokusu bozulmadan, ahşaptan yapılıyor. Tüm Çaycumalar, kent ormanına hayran kalacakları gibi çok keyifli günler geçirecekler" dedi.

Gülşen, ayrıca kent ormanın yapım ve yönlendirmesinin Orman Bölge Müdürlüğü'nde işletme konusunun ise henüz belirlenmediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 19:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan ilkay IP: 88.252.7.xxx Tarih : 13.09.2007 17:25:35

çok güzel bir haber keşke tüm belediye başkanları bu ağaçlandırlmaya bu kadar önem verse Çaycuma belediye başkanını kutluyorum.