28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Baydemir'le komutan halay çekti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin maddi durumu iyi olmayan çocuklar için düzenlediği “Çocuk Yaz Kampı”na katılan çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Gezin beldesi Karakol Komutanı Azim Başol’u halayda buluşturdu. Kürtçe türküler eşliğinde halay çekilerek son bulan kampa, 303 “dezavantajlı” çocuğun katıldığı belirtildi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’a bağlı Gezin’de Hazar Gölü kenarında 2 ay önce dezavantajlı çocuklar için kurduğu Çocuk Yaz Kampı, sezonu kapattı. Kamp Ateşi Programı’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başkanvekili İlhan Diken, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı, Çocuk Koordinatörü Muharrem Erbey, DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, il yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri, işadamı ve barış aktivisti Osman Kavala, Gezin Belediye Başkanı Fethi Aydın, Gezin Jandarma Karakol Komutanı Azim Başol, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ile Gezin halkı katıldı. Osman Baydemir ile Gezin Jandarma Karakol Komutanı Azim Başol birlikte halay çektiler. Baydemir, gelecek yıl tatil yapacak çocuk sayısını bine çıkaracaklarını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Koordinatörü Muharrem Erbey, 6 grup halinde 106’sı kız, 197’si erkek olmak üzere 303 çocuğun 8’er gün tatil yaptığını söyledi. Kampta 40 eğitimcinin görev üstlendiğini anlatan Erbey, çocukların tatil boyunca göle girme, piknik yapma, resim, müzik, tiyatro gibi etkinliklere katıldığını söyledi. Erbey, çocukların “Kamp Güneşi” adlı bir gazete de çıkardığını belirtti. 200 çocuğun sağlık taramasından geçirdiklerini ifade eden Erbey, çocuklara şapka, tişört, şort, terlik, spor ayakkabısı, havlu, sabun, diş fırçası ve macun gibi malzemeler dağıttıklarını anlattı. Çocuklara kitap da verdiklerini belirten Erbey, mevcut kampın Diyarbakır’daki çocukların ihtiyaçlarına yanıt olamadığını belirterek projenin devamı için herkesten destek istedi. 

KAPASİTE 3 KATINA ÇIKARILACAK 

Baydemir, kampın kapanışı nedeniyle yaptığı konuşmada, birçok ailenin kendisiyle irtibata geçerek kampın çocuklar üzerinde bırakmış olduğu olumlu etki ve değişimden duyduğu memnuniyeti ilettiğini anlattı. Osman Baydemir, “Gelecek çocuklarla aydınlanacaktır. Gelecek siz çocuklarla çok daha güzel olacaktır. Bizler de hem sizlere karşı, hem de insanlığa karşı mahcup olmayacağız” dedi. Baydemir, mevcut kapasiteyi gelecek yıl üç katına çıkaracaklarını ve 2007 sezonunda bin çocuğa kamp yaptırmayı hedeflediklerini söyledi. 

MEHMET UZUN UNUTULMADI 

Çocuklar, Diyarbakır’da hastanede yatan yazar Mehmed Uzun’u sevdiklerini ve geçmiş olsun dileklerini ileten bir mesaj okudu. Program boyunca da Uzun’un bir portresi beyaz perdeye yansıtıldı. Daha sonra Baydemir, İlhan Diken, Hilmi Aydoğdu, Osman Kavala ile çocuklar meşalelerle kamp ateşini yaktı. Ardından da çocuklar taklitler yaptı, skeçler sahneledi, fıkralar anlattı.
ANKA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 11:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?