18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Baykal: Yatağan’ı Meclis’e taşıyacağız

Yatağan’da Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’tan hava kirliliğiyle ilgili bilgi alan CHP Genel Başkanı Baykal, "Termik santralin temelini ben enerji bakanıyken atmıştım. O dönem burada kurulan santral, binlerce kişiye iş kapısı olmuştu. Ama bugün Yatağan halkı zehir soluyor. Bunun tek sorumlusu da arıtma sistemini tam anlamıyla çalıştıramayanlardır. Alman firmasıyla 30 milyon dolarlık bir anlaşmazlık varmış. Hükümet bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturmalı. İnsan sağlığı çok önemlidir. Yatağan’da da insan sağlığı büyük tehdit altına girmiştir. Yatağan’a geldikten sonra yaşanan kirlilik beni de etkiledi. İnsanlar 30 milyon dolar için ölüme terk edilmemeli" dedi.


Türkiye’de linyit varlıklarının doğru kullanılmadığına dikkat çeken Deniz Baykal, "Linyit tesislerine ve santrallere yatırım yapılmıyor. Termik santralde filtre sistemine ihtiyaç var. Filtre olmadığı için inversiyon yaşanıyor. Biz termik santrallerimizin bacalarının temiz tütmesini istiyoruz" diye konuştu.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yatağan’da Mermer Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için çalışmaların yapıldığını, fakat, bürokratik engeller nedeniyle bunun henüz gerçekleşmediğini belirterek, "Muğla, artık turizmin yanında diğer yan sanayi kolları ile de gelişiyor. Mermer, bugün dünyada birçok ülkenin kullandığı bir ürün. Yatağan’da kurulacak olan organize sanayi bölgesinin ülke ekonomisine katkısı düşünülürse, yadsınamayacak derece döviz girdisi sağlayacak" şeklinde konuştu.


Baykal, Yatağan’dan sonra CHP eski İl Başkanı Mehmet Kocagöz’ün kızının düğün törenine katıldı. Baykal, düğün töreninde damat Mert Özgür Çağlayan ve gelin Evrim Çağlayan’ı kutlarken, gelin Evrim (Kocagöz) Çağlayan’a kalın burma bilezik taktı. Baykal, düğün töreninden sonra ise Marmaris’e hareket etti.

Muğla-İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 12:27:52
Güncelleme :5 Eylül 2004 Pazar 16:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?