22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bayram bileti için geç kalmayın!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), Kurban Bayramı'nda sefere konulacak ek trenlerin biletlerini ilk kez bir ay öncesinden satışa çıkardı.

20 Aralık'ta başlayacak Kurban Bayramı'nda artan yolcu talebini dikkate alarak şimdiden hazırlıklara başladı. TCDD Genel Müdürlüğü, bu kez bayram tatilinde başka şehirde geçirmek üzere seyahat edecek yolcuların hiçbirisini yer yokluğu nedeniyle kaçırmak istemiyor.

Bu kapsamda, 15-19-23 Aralık 2007 tarihlerinde Ankara-İstanbul arasında karşılıklı olarak saat 12.00'de hareket edecek şekilde ek tren sefere konuldu. Toplam 6 sefer yapacak ek tren için biletler şimdiden satışa çıkarıldı. TCDD Genel Müdürlüğü, daha önceki uygulamalarında, ek trenin biletlerini birkaç gün önce satışa sunuyordu.

Öte yandan, TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul arasında sefer yapan trenlere bayram süresince günlük toplam 30 vagon ilavesi yapacak. Ankara-İzmir ve İstanbul-Konya arasında çalışan trenlere ise karşılıklı olarak toplam 8'er vagon ilave edilecek.

Diğer anahat trenleri, bölgesel trenler ile yolcu trenlerine taşıma kapasitesine uygun olarak yeteri kadar vagon takviyeleri yapılacak. TCDD Genel Müdürlüğü, yolcuların bilet taleplerini günlük olarak takip ederek, gerektiğine ilave tren seferleri de koymayı planlıyor.

AA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 10:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?