28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bayram sonrası havalar soğuyacak

Şeker Bayramı’nı yazdan kalma güneşli günlerle geçiren Türkiye, bayram sonrasında yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine girecek.

T.C Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bugün yurdun doğu kesimlerinde devam eden yağışlara ilave olarak yarın yurdun kuzey kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi. Yağışların hafta sonuna kadar yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde etkisini sürdüreceği beklenirken, hava sıcaklığı yarın yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde, Cuma günü ise tüm yurtta 3 ila 5 derece azalacak.

Halen Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneyinde görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, yarın; Marmara’nın doğusu, Karadeniz ile doğu ve güneydoğu Anadolu’nun doğusunda, Cuma günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz ile doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların bugün güneydoğu Anadolu’nun doğusunda, yarın doğu Karadeniz kıyılarında etkili ve sürekli olması bekleniyor. Yağışlı hava hafta sonunda yurdun doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edecek.

Bugün Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun batısı ile batı ve orta Karadeniz’in iç kesimlerinde sabah saatlerinde yoğun olmak üzere görülen sisin, yarın yoğunluğunu azaltarak yurdun kuzeybatı kesimlerinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı ise yarın yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde, Cuma günü tüm yurtta 3 ila 5 derece azalacak.

Yapılan açıklamada, yarın Bolu Dağı Geçidi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde sabah saatlerinde görülecek sis ile Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen etkili sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşlar ve ilgililer uyarıldı.
ANKA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 14:36:04
Güncelleme :25 Ekim 2006 Çarşamba 14:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?