16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bayramda hava nasıl olacak?

Türkiye genelinde hafta sonu 2-3 derece artan sıcaklıklar yeni hafta ile birlikte tekrar düşecek.

SOĞUK HAVA TRAKYA'DA ETKİSİNİ YİTİRECEK

Trakya'yı önceki gün etkisi altına alan kar yağışının, Edirne ve Kırklareli'nde bugün sona ereceği bildirildi.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşan kentte havanın yarın ve salı günü parçalı bulutlu olması bekleniyor. Kar yağışının bugün sona ereceğini ifade eden yetkililer, hava sıcaklığının sıfırın altında 2 ile 5 derece arasında olduğunu bildirdi.

Bu arada Kırklareli merkeze bağlı Dereköy'de de etkisini sürdüren kar yağışının sona erdiği kaydedildi. Kar nedeniyle bir süre güçlükle ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda Karayolları ekiplerinin çalıştığı, şu anda bir sorun bulunmadığı bildirildi.

Edirne'de de Karayolları ekiplerince gece buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarının yapıldığı kaydedildi. Yetkililer, D-100, Kapıkule Sınır Kapısı karayolu, Havsa-Uzunköprü, İpsala-Uzunköprü, Kırklareli güzergahı ile Keşan-Gelibolu karayollarında ulaşımın normale döndüğünü, kapalı köy yolunun bulunmadığını belirtti.

Yetkililer, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde sürücüleri zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları için uyarırken, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, zincir, takoz ve çekme halatlarını mutlaka araçlarında bulundurmaları gerektiği bildirdi.

 

İLİNİZDEKİ HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajanslar-meteoroloji
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 19:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?