19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bayramda oteller yüzde yüz doldu

Antalya'daki 5 yıldızlı otellerin, Ramazan Bayramı dolayısıyla yüzde yüz doluluk oranına ulaştığı bildirildi.


Ramazan Bayramı dolayısıyla 5 günlük tatilden yararlanmak isteyen yerli turistler, Antalya'ya gelmeye başladı. Antalya kent merkezi başta olmak üzere, Alanya, Kemer, Belek, Beldibi, Tekirova gibi turizm bölgelerindeki 5 yıldızlı otellerin tamamı doldu.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla turistik tesislerin doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını söyledi.

Sahil şeridindeki otellerin yerli turistlerin akınına uğradığını belirten Ayık, “Turizmcinin yüzü bayram sayesinde güldü” dedi.

Porto Bello Hotel Ön Büro Müdürü Fikri Çetin ise yoğun talep nedeniyle bazı müşterileri geri çevirmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Bazı müşterileri otellerimizin dışındaki alternatif konaklama merkezlerine yönlendiriyoruz” diye konuştu.

BAKANLAR DA ANTALYA'YI TERCİH ETTİ

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilerek Antalya'ya tatile gelenler arasında bazı bakanlar da bulunuyor. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, aileleriyle birlikte Antalya'nın Alanya ilçesindeki otellerde tatillerini geçirdikleri öğrenildi.

DENİZİN VE GÜNEŞİN KEYFİNİ ÇIKARIYORLAR

Öte yandan, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, bayram tatili için Antalya'ya gelen yerli turistlere denize girme olanağı da sağlıyor.

Başta Ankara, İstanbul ve Bursa olmak üzere çeşitli illerden Antalya'ya gelen tatilciler, hava sıcaklığının 25 derece olarak kaydedildiği Antalya'da güneşin ve denizin keyfini çıkartıyorlar.


AA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2006 Pazar 14:12:44
Güncelleme :22 Ekim 2006 Pazar 14:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?