19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bebeğine ikinci kez hayat verdi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille İstanbullu Gülizar Yüce, 18 aylık bebeği Eylem'e karaciğerinden bir parça verdi.

Bebeğine, doğuştan karaciğer safra yollarının gelişmemesine bağlı olarak karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 18 yıllık evli, 4 çocuk annesi Gülizar Yüce (41), "Bebeğimiz 1.5 aylıkken ilk teşhis Göztepe SSK Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde kondu. Yapılan tedavilerden olumlu sonuç alınamayınca doktorlar yavrumuzun iyileşmesi için tek çözümün organ naklinde olduğunu söyledi.

Onların önerisi ile nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelmeye karar verdik" dedi.

Son üç aydır tedavilerinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ettiğini açıklayan Yüce, "Nakil konusu gündeme geldiğinde hiç düşünmeden gönüllü oldum. Gerekli test yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Şimdi tek isteğim yavrumun sağlığına kavuşması, yaşıtları gibi gülüp oynayabilmesi" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç.Dr. Murat Kılıç, Doç.Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 10:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?