19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bergama'nın suyu temiz

İçme suyundaki arsenik sınır değerinin litrede 50 mikrogramdan 10 mikrograma çekilmesi üzerine Bergama'da İçme Suyuna belediye tarafından inceleme yaptırıldı.

Yaptırılan inceleme sonucu raporu açıklayan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, "İçme suyumuzun İzmir Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü'nde kimyasal ve bakteriyolojik açıdan analizini yaptırdık. Arsenik oranı litrede 2,6 mikrogram çıktı. Yönetmelik değerlerine göre litrede 10 mikrograma kadar kabul edilebilir değer olarak görülüyor. Bizim suyumuzda arsenik litrede 3 migrogram bile değil. Hemşehrilerim, musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içip kullanabilir" dedi.
Son günlerde bütün Türkiye'de arsenik konusunun tartışıldığını ve bu tartışmaları kamuoyundan izlediklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Bu duruma bizde kayıtsız kalmadık. İçme suyumuza çok güvenmemize rağmen kimyasal analiz yaptırdık. Analiz sonucunda belediyemiz içme suyunun temiz olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle arsenik yönünden insan sağlığına zarar verecek değerlerin çok altında bir değer raporla ortaya çıktı. Bütün hemşehrilerim gönül rahatlığıyla musluklarından akan suyu içebilirler" dedi.

MUSLUĞUMUZDAN GEYİKLİ KAYNAK SUYU AKIYOR
Bergama'da Geyikli ve Kocadere Kaynak Suyu Projesi'ni tamamlamanın mutluluğunu her fırsatta yaşadıklarının altını çizen Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Küresel ısınma, içme suyu kesintileri ve içme sularında tehlikeli kimyasallar nedeniyle ülkemizin değişik yerleşim birimlerinde büyük tartışmalar yaşanırken, Bergama'da doğru ve akılcı bir zamanlama ile 5 yeni su kuyusu açıp, Geyikli ve Kocadere Kaynak Suları'nı bir depoda toplayıp şehir içme suyu şebekesine ilave etmemiz dolayısıyla kesintisiz ve kaliteli su içmeye başladık. Üstelik musluklarımızdan kaynak suyu akıyor. Geyikli ve Kocadere mevkiinin kaynak sularını yeniden hemşehrilerimin hizmetine sunmanın ve yıllardır söylenen bir hayali ilçemizde gerçekleştirmenin bize nasip olmasının haklı gururunu yaşıyorum" dedi.

"SÖYLENTİLERE KULAK ASMAYIN, BİZİ ARAYIN"
Son günlerde bir takım kişi ve kişilerce Bergama'da içme suyunun kirli olduğu şeklinde dedikodular yapıldığı ve kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığının da altını çizen Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Halkımızın sağlığı ile hiç kimsenin oynamasına müsaade etmeyiz. İçme suyumuzda bir problem olsa en başta bunu biz açıklar, gerekli önlemleri de alırız. Ama sık sık yaptırdığımız tahliller ile içme suyumuzda hiçbir zararlı kimyasala rastlamıyoruz. Birileri tarafından bizi karalamak adına içme suyumuzun kirli olduğu yönünde dedikodular yapılmasını son derece ciddiyetsiz bulduğumu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Hemşehrilerimden isteğim, içme suyumuzla ilgili bir şey duyduklarında bizi aramaları ve doğru bilgiyi bizden almalarıdır" dedi.

İHa
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 11:38:36
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 12:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?