28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Beyrut'taki Türk işadamları Türkiye'de

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle hava yoluyla ülkeden ayrılamayan ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğinin organize ettiği otobüsle dün saat 17.00'de Beyrut'tan yola çıkan ikisi Fransız vatandaşı 34 kişi, Suriye üzerinden Türkiye'ye ulaştı. 

Hatay'ın Yayladağı Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapan Türk işadamları ve Lübnan'da turist olarak bulunan Türklerin çoğunlukta bulunduğu kafile, sınır kapısında Kaymakam Enver Ünlü ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. 

Saat 05.00 sularında Türkiye'ye giriş yapan, aralarında 9 çocuk ve bebeğin de bulunduğu kafiledekilerin bir bölümü, stresli ve yorucu yolculuğun ardından güvenli bir yere ulaşmanın mutluluğuyla gözyaşlarını tutamadı. 

Lübnan'daki saldırıların korkusunu halen yüzlerindeki ifadelerde taşıyan kafileyi Yayladağı Sınır Kapısındaki VIP Salonunda ağırlayan Kaymakam Ünlü, misafirlerine çay ikram etti. 

Bunun son günlerde karşılaştıkları en güzel manzara olduğunu belirten Türk vatandaşları, özellikle Lübnan'dan ayrılana kadar korku dolu saatler geçirdiklerini ifade etti.
a.a
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 09:44:36
Güncelleme :15 Temmuz 2006 Cumartesi 10:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?