19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bin yıllık katliam!

Faroe Adaları’nda 1000 yıldır süren geleneksel balina katliamında yine deniz kana bulandı.

Vikingler’in torunları, 10’uncu yüzyıldan beri süre gelen avlanma törenlerini, hayvan hakları çevreci derneklerin tüm itirazlarına rağmen bu yıl da gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 bin adalı, sabah saatlerinde, Hvalvik Kasabası’ndan denize açıldı. Onlarca tekne, pilot cinsi balinaları ağların yardımıyla ve gürültü yaparak minik koya yöneltti. Sığ koyda toplanan aralarında çocukların da bulunduğu grup kıstırdıkları 180 balinayı, kuyruklarından kementlerle yakaladı. Daha sonra bıçaklayarak katletti. Balinaların etleri eşit olarak dağıtıldı. Faroe’liler, bu etleri geleneksel yemekleri olan “Grind Og Spik” yapmak için kullanıyor.

ETİNDEN SÜTÜNDEN...

Boyları 6 metreye ulaşabilen balinalar, 30 üyeli gruplar halinde yaşıyor. 1.5 ton ağırlığındaki balinaların derisi giysi ve ip yapımında, mideleri ise can yeleği olarak kullanılıyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 14:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.59.xxx Tarih : 30.05.2009 12:30:45

demek sırf gelenekleri yüzünden nesli tükenmekte olan hayvanları katlediyorlar yenecek can yeleği ve giysi yapılacak başka bir materyal dünyada ama batı sıra bize geldimi bizim kurban bayramında evcil ve  kendi yetiştirdiğimiz hayvanları fakirlere dağıtmak ve toplumsal yardımlaşmayı teşvik amacıyla kesmemize ise dünyanın en büyük kabahati olarak gösterip her türlü aşağılama ve hakaret için fırsat sayıyorlar