20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bir annenin dramı

Vakfıkebir ilçesine bağlı Deregözü köyünde yaşayan Menteşe ailesi, 2004 yılında elektrik kontağından kaynaklanan yangında, Melahat (15), Koray (10) ve Fatma'yı (8) yitirmişti. O sırada 2 aylık hamile olan anne Fatma Menteşe, bu üzücü olaydan 7 ay sonra bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Oğluna yangında kaybettiği Koray'ın adını verdi. Yangının 3 evladını elinden aldığı acılı annenin tek tesellisi küçük Koray olmuştu. Minik çocuk evin tek neşesiydi. Ancak bu mutluluk 4 yıl sürebildi. Yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırılan 4 yaşındaki Koray, hastanede yapılan tedavinin ardından gönderildiği evinde aynı gün hayatını kaybetti. Son evlatlarını da kaybetmenin acısıyla yıkılan aile, çocuk doktoru bulunmayan hastanede çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenilmediğini öne sürüyor.

İlaçla sakinleştirilebilen anne Fatma Menteşe, küçük Koray'ın varlığıyla bir nebze olsun acılarının hafiflediğini belirterek, "Yangında 3 çocuğum öldü. Şimdi de Koray öldü. Bu acıya nasıl dayanacağım bilmiyorum." diyor.

Küçük oğlunun ölümünden hastaneyi sorumlu tutan baba Şevket Menteşe, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Oğlum 28 Ağustos sabaha karşı rahatsızlandı. Ateşi çıktı. Ben de Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Burada ona bir iğne yaptılar ve ilaç verip gönderdiler. Eve geldikten sonra düzelir gibi oldu ama daha sonra tekrar rahatsızlandı. Akşama doğru tekrar hastaneye götürürken yolda öldü." Hastanede çocuğuyla fazla ilgilenilmediğini iddia eden baba Şevket Menteşe, şöyle devam etti: "Bir tahlil bile yapılmadı. Adli Tıp Kurumu'ndan raporun gelmesini bekliyorum. Ona göre şikâyetçi olup olmayacağıma karar vereceğim." Vakfıkebir Devlet Hastanesi yetkilileri ise Koray Menteşe'ye ateşli hastalık ve boğaz enfeksiyonu teşhisiyle acil serviste gerekli müdahalenin yapıldığını savundu. Müdahalenin ardından gerekli ilaçlar da verilerek küçük çocuğun evine gönderildiğini belirten yetkililer, Adli Tıp raporunun kesin ölüm nedenini ortaya çıkaracağını kaydetti. Bu arada, hastanede yaklaşık bir yıldır çocuk doktorunun bulunmadığı öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?